Zondag: mais-paprikasoep

Dit voorgerecht heeft een bereidingstijd van 0-15 minuten.

Ingrediënten
    1 bosuitje
    ½ eetlepel vloeibare margarine
    1 klein blikje maïskorrels
    2 dl (groente)bouillon
    ½ geroosterde paprika (pot)
    ½ dl halfvolle melk

Bereiding

  1. Maak het bosuitje schoon en snijd het klein.
  2. Fruit de ui in de margarine zacht.
  3. Voeg de uitgelekte mais en de bouillon toe en laat dit en paar minuten koken.
  4. Pureer eventueel de helft van de soep met een staafmixer of in de keukenmachine.
  5. Snijd het stuk paprika in reepjes. Roer de paprika en de melk door de soep en breng het geheel weer aan de kook.

Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht kip met zilveruitjes, pompoen en aardappelen.

Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon en margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Voedingswaarden per persoon
 Recept
Energie
95 kcal
Eiwit
3 gram
Koolhydraten
9 gram
Vet
5 gram
Verzadigd vet
1 gram
Vezels
2 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum