Getty Images
Een voorgerecht voor 2 personen met een bereidingstijd van 0-15 minuten. Ideaal voor de balansdag.
Ingrediënten
- 1 dunne prei
- ½ kruimig kokende aardappel
- Mespunt tijm
- 2 dl bouillon
- 50 gram gerookte forel
- 2 bruine soepstengels
- Maak de prei schoon.
- Snijd wat hele fijne ringen prei en bewaar ze voor garnering. Snijd de rest van de prei in ringen.
- Schil het stukje aardappel en snijd het in blokjes.
- Kook de prei met de aardappelblokjes en de tijm in de bouillon in 20 minuten gaar.
- Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine fijn.
- Roer er de achtergehouden ringen prei door en breng de soep weer aan de kook.
- Verdeel de forel in stukjes.
- Schenk de soep in 2 borden of kommen en leg de stukjes forel er op.
- Geef er soepstengels bij.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht entrecotes met kruidenjus, witlof en aardappelen.
Allergie info:
Vervang de soepstengels door toast, crackers of reepjes geroosterd brood die passen in het dieet.
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
| Voedingswaarden per persoon | |
| Recept | |
| Energie | 70 kcal |
| Eiwit | 6 gram |
| Koolhydraten | 8 gram |
| Vet | 2 gram |
| Verzadigd vet | 1 gram |
| Vezels | 1 gram |
Bron
- Voedingscentrum