Doek valt voor gordijnwinkel

Kunt u uw geld terugkrijgen nadat een bedrijf, waar u een aanbetaling hebt gedaan, failliet is gegaan? Plus geeft het antwoord!

Vorige maand hebben we nieuwe gordijnen besteld bij een gordijnleverancier. Nu blijkt dat het bedrijf failliet is. We hebben al aanbetaald. Zijn we ons geld nu kwijt?

Misschien niet. Als de winkel was aangesloten bij de Centrale Branchevereniging Wonen (CBW) hebt u recht op een vervangende koop bij een andere aangesloten winkel. Het bedrag dat u al had aanbetaald, krijgt u als korting op de nieuw te kiezen gordijnen. Er geldt een maximum van 25 procent van de oorspronkelijke bestelling. Een winkel die is aangesloten bij de CBW mag ook niet meer dan dit percentage als aanbetaling vragen. U hebt geen recht op terugbetaling van dit bedrag.

Is uw leverancier niet aangesloten bij de CBW, dan zijn uw kansen klein. Alleen als een branchegenoot de winkel én de lopende verplichtingen overneemt, kunt u het treffen dat hij uw gordijnen alsnog gaat leveren. Zo niet, dan mag u zich aansluiten in de rij van schuldeisers, wat in de praktijk een verloren zaak betekent.

Meer vragen over geld en recht? U vindt ze in de rubriek 'Vraag en antwoord'.

 

Bron(nen):
  • Plus Magazine