Flitsmelders verboden

Getty Images

Veel routenavigatie-apparaten hebben tegenwoordig ook een melder voor flitspalen. Maar die mag je niet in ieder land gebruiken!

Daarnaast zijn er aparte flitsmelder-apps voor de smartphone, zoals Flitsmeister. Erg handig natuurlijk, maar je moet er wel mee uitkijken op vakantie. In bepaalde landen zijn deze melders verboden om te gebruiken en moet je ze uitschakelen of zelfs verwijderen. Zo niet: dan kun je rekenen op een gepeperde bekeuring.

België

Alle apparatuur die actief zoekt naar mobiele of vaste snelheidsapparatuur en roodlicht-camera's is verboden. GPS apparatuur die gebruikt maakt van een openbare databank (POI) is toegestaan.

Duitsland

Het gebruik en bezit van alle apparatuur met flitspaalsignalering is verboden. Verwijder voor vertrek alle flitspaalinformatie van de apparatuur, want ook het bezit van een apparaat met deze informatie is verboden.

Frankrijk

Het gebruik en bezit van alle apparatuur met flitspaalsignalering is verboden. Overtredingen kunnen worden bestraft met een boete van € 1500,-. Informatie over gevarenzones is wel toegestaan op een navigatiesysteem.
 OostenrijkAlle apparatuur die actief zoekt naar mobiele of vaste snelheidsmeters en roodlichtcamera's is verboden. GPS apparatuur die gebruik maakt van een openbare databank (POI) is toegestaan.
 ZwitserlandHet gebruik en bezit van alle apparatuur met flitspaalinformatie is verboden. Verwijder voor vertrek alle flitspaalinformatie van de apparatuur want ook het bezitten en vervoeren van een apparaat met deze informatie is verboden.

 

 

Auteur