‘Hoeveel pensioen krijg ik?’

Getty Images

Bijna 70 procent van de Nederlanders weet vrijwel niets van zijn pensioen. ‘Hoeveel krijg ik als ik met pensioen ga?’, is dan ook de meest gestelde vraag bij pensioenvoorlichting. Een logische en belangrijke vraag. Dus maak die enveloppen open en laat uw pensioenpapieren bekijken door een financieel deskundige.

Een AOW voor gehuwden en samenwonenden is € 750,93 bruto per persoon per maand. Van alleen AOW kunnen weinig mensen leven. Daarom bouwen de meeste mensen aanvullend pensioen op, zelfstandig of via hun werkgever. Maar daarmee is het nog altijd niet meteen duidelijk hoeveel u krijgt als u met pensioen gaat.

Uw pensioen bekijken
Benieuwd naar wat u tot nu toe aan pensioen hebt opgebouwd? Als u een DigiD heeft, kunt u uw pensioen bekijken via www.mijnpensioenoverzicht.nl. Op deze website ziet u, naast uw AOW, hoeveel pensioen u hebt opgebouwd en bij welke pensioenuitvoerder (pensioenfonds of -verzekeraar). Ook ziet u wat uw nabestaanden krijgen als u overlijdt.

Pensioenschijf-van-vijf
Geen DigiD? Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting ontwikkelde de Pensioenschijf-van-vijf. Daarmee kunt u zien hoeveel u ongeveer hebt te besteden tijdens uw pensioen. Maak nu uw eigen Pensioenschijf-van-vijf en krijg in drie stappen een indicatie hoeveel u straks krijgt.

Wijzer in Geldzaken
Wilt u ook wijzer in geldzaken worden? Ga dan naar de gelijknamige website. Daar vindt u tal van tools en trucs die u hierbij helpen. Platform Wijzer in geldzaken is een initiatief van de Rijksoverheid en ruim 40 partijen.

[ITEMADVERTORIAL]

Auteur 
  • Erik Bogaards
Bron 
  • geldenrecht.nl