Reisverzekering vergoedt geen nieuwe sloten

Als huis- en autosleutels op reis worden gestolen, dan krijg je de kosten om de sloten te vervangen niet vergoed van de reisverzekering. De sloten zijn geen reisbagage en daarom is er geen dekking.

Dat blijkt uit een niet-bindende uitspraak van de Geschillencommissie Financiële Dienstverlening van het Kifid. Bij aankomst op de vakantiebestemming blijkt de koffer tijdens een stop uit het laadruim van de bus gestolen. De vakantieganger dient een claim in bij zijn reisverzekering en krijgt 1659 euro uitgekeerd. De vakantieganger zelf schat de schade op vijfduizend euro. Een duur sporthorloge en zijn auto- en huissleutels zijn gestolen, waardoor hij noodgedwongen zijn auto- en huissloten heeft moeten vervangen. De verzekeraar wil dat niet vergoeden en daarom stapt de vakantieganger naar het Kifid.

Handbagage

De Geschillencommissie stelt de verzekeraar in het gelijk. Een duur horloge is een sieraad en dat moet, volgens de voorwaarden, in de handbagage worden vervoerd en niet in het laadruim. De extra kosten voor de nieuwe sloten zijn volgens de voorwaarden niet gedekt en de vakantieganger heeft niet duidelijk kunne maken waarom de kosten wel onder de dekking zouden vallen.

Bron(nen): Kifid