Test: de beste muggenlamp

Getty Images

Als je 's avonds op een warme zomeravond lekker buiten wilt zitten, is er niets zo vervelend als muggen. Met een muggenlamp kun je deze insecten te lijf. De beste is...

...de Perel GIK16 insectenlamp.

Dat meldt vergelijkingssite Bestetester.nl. De Perel GIK16 insectenlamp (€50) is een zeer effectieve en krachtige lamp die niet alleen muggen, maar ook ander ongedierte bestrijdt. Keerzijde daarvan is dat de lamp groot is, en dus wat meer ruimte in beslag neemt. De UV-insectenlamp heeft een bereik van 150 m2 en is ook geschikt voor binnen. De UV-lamp is met een ketting aan het plafond te bevestigen. Hij kan ook worden neergezet. De lamp is veilig voor kinderen en huisdieren.

Milieuvriendelijk

Een elektrische insectenlamp bevat geen chemicaliën en is dus een milieuvriendelijke oplossing. De ultraviolette licht trekt vliegen, muggen, wespen en fruitvliegjes aan. Zodra deze beestjes het rooster raken, worden ze geëlektrocuteerd. Vervolgens worden de dode insecten in een speciaal bakje aan de onderkant opgevangen. Dit bakje is eenvoudig te legen.

Auteur 
  • Perry van Dijk
Bron 
  • bestetester.nl