Test: de lekkerste appeltaart

Appeltaart
Getty Images

Appeltaart is een populair gebak. Veel mensen zullen zelfgemaakte appeltaart het lekkerste vinden. Soms heb je geen tijd of zin om zelf een taart te bakken en dan koop je een huisgemaakte appeltaart in de supermarkt. Maar welke appeltaart kun je dan het beste kopen?

Met de appeltaart van Albert Heijn heb je dan de beste. Dat blijkt uit een test van het Algemeen Dagblad. Het Albert Heijn Roomboter-appeltaartje (€4,59 voor 622 gram) is een mooi taartje om te zien. Het testpanel heeft het idee dat er meer kruiden en specerijen zijn toegevoegd. Fruitteler Nienke Verbeek, een van de drie juryleden, vindt de appel van een mooie grootte en goed op smaak. Charl Odijk, productontwikkelaar bij Dudok Patisserie in Rotterdam meent dat het 'vers' afbaken van de taarten in de winkel voor een betere uitstraling zorgt. Taartenbakker en bakboekenschrijver Rutger van den Broek vindt dat de AH-appeltaart met het uiterlijk er al vanaf het begin uitspringt.


Voor het bakken van een appeltaart zijn geen harde regels. De drie juryleden hebben wel een beeld waaraan een goede appeltaart moet voldoen. Goed deeg met echte roomboter, een royale hoeveelheid appels in niet te kleine stukken en vooral niet te veel andere ingrediënten. Op basis van dit beeld is Albert Heijn de unanieme winnaar van de zeven getest supermarkt appeltaarten.

Auteur 
Bron 
  • AD