Vakantiebestemming kleurt Oranje: krijg ik mijn geld terug?

Vakantiebestemmingen veranderen bijna dagelijks van kleur, maar wat betekent het als een land straks ineens op 'Oranje' staat, krijg ik mijn geld dan terug van mijn annuleringsverzekering?

Nee, je krijgt geen geld terug, maar omboeken is soms wel mogelijk.

Onlangs ging het reisadvies voor de Balearen (Mallorca, Menorca, Ibiza, Formentera en Cabrera) en de Canarische eilanden (Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote, Fuerte Ventura, La Gomera, La Palma en el Hierro van Geel naar Oranje. Dat betekent: alleen noodzakelijke reizen en reisorganisaties TUI en Sunweb annuleerden daarop alle reizen tot 13 augustus. De reizen daarna blijven in principe gewoon staan.

Wie in deze periode niet op reis kan, krijgt wel de mogelijkheid om om te boeken en moet daarvoor contact opnemen met de reisorganisatie. Kies je er zelf voor de reis te annuleren, dan is dat voor eigen rekening.

Reizigers die toch naar een 'Oranje' bestemming gaan, lopen extra risico omdat de reisverzekering in de meeste gevallen geen dekking biedt voor kosten die te maken hebben met corona, zoals een noodgedwongen langer verblijf. Medische kosten zijn meestal (deels) gedekt vanuit de zorgverzekering.