Zelf samengestelde reis veel goedkoper

Getty Images

Wie zelf zijn eigen all-inclusive reis samenstelt, kan honderden euro’s goedkoper uit zijn dan bij een vergelijkbare pakketreis die is geboekt bij een reisorganisatie. De besparing kan oplopen tot wel €720 voor twee personen.

Dit blijkt uit een onderzoek van de Consumentenbond, dat in de Reisgids is gepubliceerd. De onderzoekers boekten een hotel op Tenerife en vlogen nar hun bestemming met Ryan Air vanaf Brussel Charleroi. In het laagseizoen is dat ongeveer €200 goedkoper dan de prijs die verschillende reisorganisaties vragen. In het hoogseizoen loopt het verschil verder op en zelf boeken is dan €690 goedkoper dan bij de duurste aanbieder.

Lowcost airlines
De Consumentenbond vergeleek het verschil tussen doehetzelven en boeken via een reisorganisatie voor all-inclusive vakanties op Tenerife en in Marokko, Tunesië en Turkije. Het voordeel van een losse vlucht plus hotel blijkt vooral groot als er lowcost airlines naar de bestemming vliegen. Zijn die er niet, zoals naar Turkije, dan is het voordeel gering.

Het is dus lonend om bij de keuze van de vakantiebestemming eerst te kijken of er goedkope vluchten zijn en pas daarna een all inclusive hotel te zoeken. Kijk daarbij ook naar vluchten die vanuit België (Charleroi) of Duitsland (Weeze) vertrekken.

www.consumentenbond.nl/actueel/nieuws/nieuwsoverzicht-2013/honderden-euros-besparen-op-all-inclusive/
www.lowcostairlines.nl

Auteur 
  • Perry van Dijk