Wandeling van de maand: Groene Wissel Nijmegen

Deze prachtige wandelroute van 17 of 22 kilometer brengt u langs glooiende akkers en beboste bergen ten oosten van Nijmegen.

Met haar beboste bergen en glooiende akkers staat de omgeving ten oosten van Nijmegen bekend als een schitterend en zeer geliefd wandelgebied. Er zijn daar dan ook volop LAW's, streekpaden en NS-wandelingen te vinden. Met deze wandelroute zul je deze niet echt veel tegenkomen, sterker nog je volgt de wat minder bekende (dus ook stillere en soms wat avontuurlijkere) paden en (land)wegen.

Via de de Ooypolder en de Wylerbergmeren benader je over doorgaans rustige asfaltwegjes en graspaden de heuvels. Van deze zijde heb je een schitterend uitzicht op de beboste stuwwal. Zeker in de herfst is dit een fraai gezicht. Je beklimt de Duivelsberg, met een aangenaam rustpunt: Pannenkoekenrestaurant 'De Duivelsberg'. Over stille bospaden en slingerweggetjes met een fantastisch uitzicht keer je weer terug richting Nijmegen.

De wandeling is bijna 22 km lang, maar met 2 tot 5 km in te korten door op de Nijmeegsebaan/Groesbeekseweg of Van 't Santstraat de bus naar het station te nemen. De bushaltes staan op de kaart aangegeven. Raadpleeg http://9292ov.nl voor de vertrektijden.

Reacties van wandelaars
'Vrij uitzicht op de stuwwal met hier en daar al een herfstkleur. Dit kan alleen maar mooier worden.'
'Bijzonder stille bospaden.'
'Werkelijk schitterend; behoort tot de Topper van de Groene Wissels'

Er zijn een (gratis) routebeschrijving en kaart van deze wandeling beschikbaar.

Meer herfstwandelingen in het hele land vind je op www.wandelzoekpagina.nl/herfstwandelingen

Bron(nen):
  • Wandelzoekpagina