Gezond eten voor je hart

Gezond eten voor je hart staat bol van exotische gerechten. Het is geschreven door een chef-kok en een diëtiste. Nederlanders kunnen leren van de Mediterraanse en Aziatische manieren van koken. In deze streken ligt het sterftecijfer als gevolg van hartaanvallen en beroertes veel lager dan bij ons.
Auteur:
Paul Gayler, Jacqui Lynas
Jaar van uitgave:
2006
Prijs:
€ 19,00
ISBN:
978-90-6611-713-6
Aantal pagina's:
0

Nederlanders kunnen wat leren van de Mediterraanse en Aziatische manieren van koken. In deze streken ligt het sterftecijfer als gevolg van hartaanvallen en beroertes veel lager dan bij ons.

Een belangrijke oorzaak van hart-en vaatziekten, is nog altijd een slecht eetpatroon. De auteurs van het kookboek Gezond eten voor je hart breken daarom een lans voor een snufje Oosterse wijsheid in de keuken! Maar niet voordat de lezer kennis heeft opgedaan over de inhoud van deze wijsheid. Immers, verandering begint bij voorlichting.

De schrijvers zijn in de inleidende pagina's niet oppervlakkig te werk gegaan. Risico's voor hartziekten worden benoemd. Geen voedingsstof blijft onbesproken. Tabellen geven weer in welk voedsel we de voedingsstoffen in kwestie kunnen vinden. Er wordt zelfs een handreiking gegeven voor een compleet nieuwe levensstijl. Inclusief tips voor bezoekjes aan restaurants.

Uiteraard eindigt het mooi geïllustreerde boek met tientallen gerechten die vriendelijk voor je hart zijn. Gezond eten voor je hart combineert het beste uit twee werelden: het is geschreven door een chef-kok en een diëtiste. De wetenschappelijke inzichten zijn ronduit volledig en vlot beschreven. Dat is prettig. De chef-kok heeft zijn best gedaan de lekkerste en meest gevarieerde voorafjes, hoofdgerechten, salades, soepen en toetjes te selecteren.

Aan de ene kant gaat er een wereld aan bijzondere maaltijden voor je open. Aan de andere kant staan en er wel erg veel exotische (dure...) kunstwerkjes in dit kookboek. Ben jij die Hollandse boer die niet eet wat hij niet kent? Dan is het helaas wachten op Gezond eten voor je hart tussen de tulpenbollen.