Oproep: Heeft u last van jeuk?

Krabben bij jeuk
Getty Images

Krabben, krabben, krabben. Iedereen heeft wel eens jeuk, het bestaat in verschillende vormen. De een heeft jeuk door eczeem, de ander door een kurkdroge huid. Heeft u vaak last van jeuk en wilt u erover vertellen? Wij zoeken u!

Jeuk kan het dagelijks leven behoorlijk beïnvloeden. Het kan zo zijn dat door jeuk bepaalde huishoudelijke taken lastig worden, of dat u hierdoor slecht slaapt. Ook kan het zo zijn dat door het vele krabben ontsierende rode strepen en wondjes krijgt.

Eindeloos smeren

Jeuk is eigenlijk een verdedigingsreflex van het lichaam, volgens huidziekten.nl. Het kan ontstaan door een simpele muggenbult, maar ook door een droge huid, eczeem of psoriasis. In sommige gevallen is jeuk te verhelpen door een zalfje, bepaalde anti-jeuk tabletten of lichttherapie. Toch blijken deze middelen en methodes niet altijd even zinvol en verhelpend. Sommige mensen smeren eindeloos tubes leeg, maar blijven wakker liggen van de jeuk.

Waarom kan jeuk zo lastig te behandelen zijn? Dit willen wij in Plus Magazine beantwoorden met een deskundige. Bij dit artikel willen wij ook twee mensen spreken die last hebben van jeuk, over hun ervaringen en hoe zij er mee omgaan. Heeft u bijvoorbeeld last van eczeem? Of moet u in de winter veel krabben, vanwege een droge huid?

Reageer

Heeft u last van jeuk? En wilt u daarover vertellen in Plus Magazine, met naam en foto? Reageer!

- Schrijf uw ervaring kort in een mail (paar alinea’s) en stuur uw reactie vóór maandag 3 april naar gezondheid@plusmagazine.nl o.v.v. ‘Ik heb jeuk’
- Vermeld uw volledige naam, leeftijd, adres, e-mailadres en telefoonnummer.
- Stuur ook een eigen foto mee (van uw gezicht). Een vakantiefoto of een kiekje met de smartphone is prima.

We lezen alle reacties aandachtig en nemen contact met u op als uw reactie wordt gekozen voor een interview. Er komt dan een fotograaf langs voor een mooi portret.

Auteur