Spinazieovenschotel (vegetarisch)

Zelf koken met verse ingrediënten is gezonder, voedzamer en hoeft helemaal niet lang te duren. Daarom zetten we regelmatig smaakvolle recepten op een rij. Van maaltijden die eenvoudig zijn te bereiden en zo lekker dat je je vingers erbij aflikt. Gram voor gram gekeurd door de diëtisten van Valtaf.nl.Bovendien passen we op de calorieën. Door je in de keuken aan het werk te zetten en door vetarme ingrediënten op je boodschappenlijstje te zetten.

Ingrediënten

  • spinazie (200 gram, diepvries)
  • 150 gram kruimige aardappelen
  • scheutje halfvolle melk
  • knoflook
  • nootmuskaat
  • 30+kaas (50 gram geraspt)
  • gekookt ei (1 stuk, in plakjes)

Bereiding

Laat de diepvries spinazie ontdooien en goed uitlekken. Kook het ei in 7 minuten hard. Laat hem schrikken met koud, stromend water en pel het ei. Kook de aardappelen helemaal gaar en stamp deze tot een grove puree met een scheutje halfvolle melk, een geperst knoflookteentje en een snufje nootmuskaat. Verdeel de ingrediënten in laagjes in een ovenschaal, met het ei er tussenin. Eindig met de aardappelpuree en kaas.

Bak de ovenschotel in ongeveer 20 minuten af in een voorverwarmde oven van 200°C.

Energie
485 kcal