Joris Bartstra

Joris Bartstra is een journalist met een artsendiploma. Naast zijn werk voor medische tijdschriften, schrijft hij voor Plus Magazine en beantwoordt een selectie van de lezersvragen.

Wilt u een vraag stellen voor de rubriek Dokterspost? Klik dan hier. Vergeet niet uw naam, leeftijd en geslacht te vermelden. Een deel van de vragen wordt beantwoord door Joris Bartstra en gepubliceerd in Plus Magazine.

Als patiënt kan het lastig zijn om te begrijpen wat artsen bedoelen. De ene arts is doortastend, de ander afwachtend of voorzichtig. De één houdt zich aan alle richtlijnen, terwijl de volgende best bereid is om iets anders te proberen. Joris Bartstra staat klaar om elke maand vier medische vragen te beantwoorden. Soms is een vraag heel bijzonder, soms juist herkenbaar. Lezers krijgen een beter zicht  in een situatie, en kunnen daar zelf van profiteren bij een volgend doktersbezoek.

Joris doet zijn best, maar niet alles kan door hem beantwoord worden. De ruimte in Plus Magazine is beperkt: "Medische vraagstukken waar al meerdere artsen hun tanden op hebben stukgebeten: u mag het vragen en misschien begrijp ik waarom het zo moeilijk is. Maar de kans dat ik de oplossing weet, is klein."

Ga met spoedeisende vragen altijd naar uw huisarts, daarvoor zijn onze experts niet de aangewezen persoon. Ze stellen ook geen diagnoses. De overige voorwaarden sluiten aan bij die van onze partner Gezondheidsnet. U vindt ze hier.

 

Expertise

Arts