Cultuurtip: Netflix-series over familiegeheimen

Musea, theaters en horeca dicht: er zit niets anders op dan je thuis met de familie te vermaken de komende weken. Bijvoorbeeld met deze bingewatch-waardige Netflix-series waarin alles draait om familie(geheimen). U bent gewaarschuwd: eenmaal begonnen met kijken betekent doorkijken.

1. The Restaurant

De Zweedse serie The Restaurant begint in 1945 en volgt de familie Löwander, die een van de populairste restaurants in Stockholm runt, tot in de jaren zestig. Moeder Helga is de mater familias. Middelste zoon Peter Löwander keert na de oorlog terug naar de Zweedse hoofdstad met een Joodse vrouw op wie hij verliefd is. Oudste zoon Gustaf heeft het restaurant in de oorlogsjaren overeind weten te houden, maar staat op de rand van een faillissement. Jongste dochter Nina wil in de feestzaal van het restaurant een nachtclub openen, maar niet iedereen is het daarmee eens. Nina’s aandacht wordt bovendien afgeleid van haar plannen door haar gevoelens voor keukenhulp Calle.

Er staan nu twee seizoen van tien afleveringen op Netflix; een derde seizoen komt eraan.

2. Weissensee

Duitse serie over een liefdesrelatie die twee totaal verschillende families in Oost-Berlijn van de jaren 80 bij elkaar brengt. De ene is de familie Kupfer. Vader Hans en oudste zoon Falk zijn allebei officier bij de Stasi en de jongste zoon Martin is politieman. De familie Hausmann is juist een familie die zich verzet tegen alles wat met de Stasi en het communisme te maken heeft. Moeder Dinja is portestzangeres en wordt in de gaten gehouden door de overheid, terwijl dochter Julia als ‘politiek onbetrouwbaar’ bekendstaat bij de Stasi. Martin Kupfer en Julia Hausmann worden verliefd op elkaar.

Drie seizoenen staan op Netflix, in totaal 18 afleveringen. Een vierde seizoen volgt nog.

3. Bloodline

Deze Amerikaanse dramaserie vertelt het verhaal van de familie Rayburn, een op het oog hechte familie uit de paradijselijke Florida Keys. De serie speelt in de huidige tijd en begint wanneer de volwassen kinderen terugkeren naar het ouderlijk huis om het 45-jarig jubileum van het familiehotel te vieren. Tegen alle verwachtingen in duikt ook oudste zoon Danny op, het zwarte schaap van de familie. Hij dreigt de duistere geheimen en het beschamende verleden van zijn familie te ontmaskeren, waardoor de familieverhoudingen ineens op scherp staan.

Er staan drie seizoenen op Netflix, goed voor 33 afleveringen.