PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Topbestuurders in de verpleegzorg behouden 'graailoon'

De 50 grootverdieners in de ouderen- en thuiszorg verdienden vorig jaar allemaal meer dan een minister (179.000 euro). In het laatste jaar voordat ze moeten inleveren, is hun salaris niet gedaald.

Dat blijkt uit de Actiz 50, een onderzoek van FNV naar jaarverslagen van 2016 in de zorg. Samen streken topbestuurders 68 miljoen euro op. Van dit bedrag zouden volgens de FNV 1700 extra zorgmedewerkers aan de slag kunnen.

De grootste verdiener was Wim Driessen van Zorggroep CuraMare uit Dirksland (Zuid-Holland). Door een ontslagvergoeding van ruim 186.000 euro ontving hij ruim 400.000 euro. Op de tweede plek staat Eelco Damen van Cordaan in Amsterdam. Hij verdiende vorig jaar bijna drie ton, terwijl 16,7 procent van het personeel op zoek moest naar een andere baan.

De hoogste ontslagvergoeding kwam op naam Ko Portengen (272.326 euro). In de toekomst mogen ontslagvergoedingen niet hoger zijn dan 75.000 euro.

Bron: Tubantia