PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

'Aantal single 50-plussers groeit explosief'

50-plussers zijn in groeiende getale single. Volgens het CBS zijn er in 2016 wel 38.000 singles bij gekomen, de meesten zijn de vijftig al gepasseerd. De groep is daarom erg interessant voor datingwebsites en aanbieders van reizen voor singles.

In totaal zijn er nu 1,6 miljoen alleenstaande 50-plussers, ruim 140.000 meer dan vijf jaar terug. Aantallen onder de 50 jaar zijn stabiel gebleven.

"Het is naast een groeiende groep, ook een groep die steeds zichtbaarder is", zegt Rineke van Doorn van singlereizen.nl, marktleider in het aanbieden van reizen voor alleenstaanden en eenoudergezinnen. "De 50-plus single is een commercieel interessante doelgroep. We zien het aantal alleenstaanden in deze doelgroep stijgen. Bovendien hebben ze meer te besteden."

Het leuke aan groepsreizen voor deze 50-plussers is dat ze anderen kunnen leren kennen zonder dat er druk achter zit. "Je ziet dat de 50-plusser vaak geen grote haast heeft met het vinden van een partner. Er hoeven bijvoorbeeld geen kinderen meer te komen." Toch schat Van Doorn dat negen van de tien alleenstaanden graag een partner zou vinden. "Ze willen wel vaak samen leuke dingen ondernemen. En als daar dan wat uit voortkomt, prima."