'Aantal single 50-plussers groeit explosief'

Getty Images

50-plussers zijn in groeiende getale single. Volgens het CBS zijn er in 2016 wel 38.000 singles bij gekomen, de meesten zijn de vijftig al gepasseerd. De groep is daarom erg interessant voor datingwebsites en aanbieders van reizen voor singles.

In totaal zijn er nu 1,6 miljoen alleenstaande 50-plussers, ruim 140.000 meer dan vijf jaar terug. Aantallen onder de 50 jaar zijn stabiel gebleven.

"Het is naast een groeiende groep, ook een groep die steeds zichtbaarder is", zegt Rineke van Doorn van singlereizen.nl, marktleider in het aanbieden van reizen voor alleenstaanden en eenoudergezinnen. "De 50-plus single is een commercieel interessante doelgroep. We zien het aantal alleenstaanden in deze doelgroep stijgen. Bovendien hebben ze meer te besteden."

Het leuke aan groepsreizen voor deze 50-plussers is dat ze anderen kunnen leren kennen zonder dat er druk achter zit. "Je ziet dat de 50-plusser vaak geen grote haast heeft met het vinden van een partner. Er hoeven bijvoorbeeld geen kinderen meer te komen." Toch schat Van Doorn dat negen van de tien alleenstaanden graag een partner zou vinden. "Ze willen wel vaak samen leuke dingen ondernemen. En als daar dan wat uit voortkomt, prima."

Auteur 
  • David de Wilde