Oudere werknemers surfen minder prive

Oudere werknemers hebben er weer een pluspunt bij: We zijn meer met ons werk bezig en minder met privé-zaken tijdens ons werk.

De ICT afdeling van Ernst & Young heeft in haar jaarlijkse onderzoek naar privé surf-, e-mail- en belgedrag van werknemers onthutsende conclusies getrokken. Werknemers surfden, e-mailden en telefoneerden in 2007 wel erg veel voor privé-doeleinden. Was dat vorig jaar nog 3,9 uur per week, over 2007 is dat al een uur meer per week.

Vooral surfen is populair met 2,2 uur per week, e-mailen doen we privé voor 1,8 uur per week en bellen 1,1 uur per week. Ernst & Young deed haar onderzoek onder 607 directeuren, managers en anderen bij het bedrijfsleven en de overheid. Directeur ICT Leadership Jacob Verschuur van Ernst & Young stelt dat “Het wel lijkt wel dat nu de arbeidsmarkt weer groeiende is mensen zich meer wangedrag op de werkvloer permitteren”.  

Vooral werknemers jonger dan 35 jaar en dan speciaal vrouwen maken zich schuldig aan misbruik van de tijd van de baas. Deze jongere werknemers besteden drie keer zoveel van hun tijd voor privé-doeleinden. Weer een extra argument om bij sollicitaties nadrukkelijker om te zien naar oudere werknemers.

Reactie toevoegen