Ouderen slapen in aanplakkamer

Een aanplakkamer in de tuin? Dat is volgens woningcorporatie Oost Flevoland Woondiensten een oplossing voor oudere en mindervalide huurders.

Is het huis niet geschikt om een traplift te installeren, maar is de tuin groot genoeg, dan kan er nog wel een kunststof aanplakkamer in. Dat is tenminste wat woningcorporatie Oost Flevoland Woondiensten aan haar oudere en mindervalide huurders wil aanbieden.

Op die manier kunnen ouderen die geen trap meer kunnen lopen toch thuis blijven wonen. De kamers worden aan de achterdeur bevestigd, zodat mensen binnendoor naar de slaapkamer kunnen, die ook een badgelegenheid bevat. Volgens de directeur van de woningcorporatie hebben ouderen wel oren naar de mogelijkheid. Ze wil klein beginnen met twee of drie aanplakkamers.

De Algemene Nederlandse Bond voor Ouderen, de ANBO heeft zich bij monde van woordvoerder Frank van der Aa positief uitgelaten, maar wijst erop dat het de corporatie niet ontslaat van de plicht voldoende senior geschikte woning te bouwen, want daaraan is nog steeds een groot tekort.