PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Patiëntenorganisatie wil werk huisarts transparanter maken

Wisselen van huisarts erg moeilijk

Patiëntenorganisatie NPCF wil dat de informatie over de kwaliteit van huisartsen meer toegankelijk wordt gemaakt.

Uit een inventarisatie van de achterban blijkt dat patiënten willen weten hoe goed hun huisarts is in vergelijking met andere artsen.

Veranderen van huisarts

Veel patiënten geven ook aan dat het moeilijk is om te wisselen van huisarts. Een kleine 10% zegt te willen wisselen van huisarts, maar daarbij grote moeite te ondervinden, veelal omdat de huidige arts niet wil meewerken.

Transparanter

Directeur van het NPCF Dianda Veldman vindt dat huisartsen veel transparanter te werken moeten gaan. ''Twee jaar geleden beloofden de huisartsen al beterschap. Maar in de praktijk komt daar nog maar bitter weinig van terecht. Daar moeten we nu echt werk van maken.''

Bron(nen):

Reactie toevoegen