Seniorgames 2009 starten in Zeeland

Vanavond om 20.00 uur vindt de officiële opening plaats van Senior Games 2009. Deze worden voor het eerst in Nederland georganiseerd en staat open voor deelnemers van 50 jaar en ouder, met of zonder beperking.

Vanavond om 20.00 uur openen de dames Bussemaker (staatssecretaris Volksgezondheid), Verbeet (voorzitter Tweede Kamer en Peijs (commissaris van de koningin van Zeeland) de Senior Games 2009. De opening vindt plaats op de locatie van het Sportpunt Zeeland te Goes. Het evenement gaat een week duren en dient als aanjager voor het thema 50-plussers en sport.

De Senior Games zijn gemodelleerd naar het Amerikaanse voorbeeld, de Senior Olympics die sinds 1987 worden gehouden en waar 12 duizend deelnemers aan mee doen. De organisatie in Zeeland verwacht twee duizend deelnemers. Nu al hebben zich velen gemeld waaronder Tim Krabbé (schrijver) en diverse (oud)topsporters en de 100-jarige Amerikaan Roger Gentilhomme. De deelnemers komen uit 31 landen, de meesten uit Europa (26), maar ook Suriname, Canada en Nigeria zijn vertegenwoordigd.

Het hoofdprogramma kent zeventien wedstrijdsporten, tien recreatieve sporten en er wordt aandacht geschonken aan het aangepast sporten. Inschrijven kan nog steeds bij Sportpunt Zeeland of via www.seniorgames2009.nl.