Test: het beste gezelschapsspel

Over een paar weken komt Sinterklaas weer in het land en kort daarop de Kerstman. Wie op zoek is naar een leuk gezelschapsspel als Sinterklaas- en/of Kerstcadeau heeft met...

...Escape Your House de Winnaar Speelgoed van het Jaar.

In Escape Your House (€30) moeten spelers uit hun eigen huis vluchten. In verschillende kamers liggen aanwijzingen die nodig zijn om de raadsels op te lossen en uiteindelijk de code te kraken waarmee de spelers uit het huis kunnen ontsnappen voordat het alarm afgaat. De aanwijzingen mogen niet verplaatst worden. Door de tijdsdruk ontstaat spanning die soms behoorlijk op kan lopen. Het spel vereist concentratie, probleemoplossend vermogen, vindingrijkheid, flexibel en logisch denken, goede communicatie en je moet je hoofd koel houden.

Kinderspel
Wie een kinderspel zoekt heeft met Keer op Keer Kids (€15) de Winnaar Speelgoed van het Jaar. In dit spel helpen kinderen bij het voeren van de dieren in de dierentuin. Dat doen ze door met drie dobbelstenen te gooien en een kleur te kiezen. Vervolgens mag een kind enkele aansluitende hokjes van die kleur op het scoreblad aankruisen. Die dieren hebben dan te eten gehad. Daarna speelt het volgende kind met een andere kleur. Om bij de volgende beurt nieuwe hokjes aan te kruisen moeten deze hokjes grenen aan hokjes die reeds zijn aangekruist. De regels zijn vrij eenvoudig, maar het is goed wanneer een (groot)ouder de kinderen helpt bij het begin. Het spel vraagt om strategisch inzicht en overzicht en planning.