Thuiswerkers vaak in joggingbroek of pyjama achter bureau

Vier op de tien Nederlanders die momenteel gedwongen vanuit huis werken, kleden zich op werkdagen anders dan voorheen. Zo zit een groot aantal mensen in joggingbroek of pyjama te werken. Dat blijkt uit onderzoek van Acties.nl.

Niet alleen de trainingsbroek is populair (48% draagt hem wel eens tijdens het werken thuis), ook de pyjama is hot. Maar liefst een kwart van de ondervraagde thuiswerkers zegt de afgelopen maand één of meerdere dagen in pyjama te hebben doorgebracht.

Eén op de zes Nederlanders doucht tijdens de coronacrisis minder vaak dan voorheen. Vooral jonge mannen slaan met 31 procent het vaakst een douche over. Ondanks dat een aanzienlijk deel van de thuiswerkers zich anders kleedt dan tijdens een werkdag pré-coronacrisis, blijft een meerderheid van hen echter wel netjes zijn of haar make-up doen. Opvallend genoeg zijn het vooral hoogopgeleiden die de afgelopen maand minder aandacht aan hun uiterlijk hebben besteed.

Tandenpoetsen

Ook de mondhygiëne laat te wensen over. Zo zegt 22 procent van de ondervraagden in de afgelopen maand één of meerdere dagen zijn tanden niet te hebben gepoetst. Wederom zijn mannen (26 procent) lakser dan vrouwen (zeventien procent).

Overigens zijn thuiswerkers boven de 50 het meest gesteld op hun persoonlijke hygiëne en nette voorkomen. De overgrote meerderheid kleedt zich niet anders dan normaal en blijft uiterlijke verzorging belangrijk vinden, ook als zij thuis achter hun bureau zitten.

Bron: Acties.nl