Videochat tegen eenzaamheid

In Almere is een proef gestart om ouderen die minder mobiel zijn via een videochat met elkaar in contact te brengen. Het moet echter niet alleen bij videochatten blijven, uiteindelijk moeten de ouderen elkaar ook echt ontmoeten.

Onlangs is in de Almerense Waterwijk een proef gestart met zes ouderen die elkaar dagelijks om 10.00 uur voor het scherm van hun computer ontmoeten voor een videochat. De ouderen die meedoen aan de proef kunnen zo met elkaar, via een beveiligd systeem, kletsen en elkaar een beetje in de gaten houden. De initiatiefnemers van de videochat, de gemeente Almere, Schoor en de Stichting HierTv hopen dat het niet alleen bij een videochat blijft, maar dat de ouderen elkaar ook echt gaan ontmoeten, samen koffie drinken in het buurthuis.

De videochat is een vervolg op de belboom, waarbij ouderen elkaar bellen om te vragen of alles goed gaat. Met de videochat kun je elkaar via het computerscherm niet alleen horen, maar ook zien.

De gemeente Almere wil met de proef inwoners van Almere en de maatschappelijke organisaties laten weten wat er allemaal met techniek kan op het gebied van zorg en welzijn. Uiteindelijk moet het project zelfstandig gaan draaien, zichzelf uitbreiden en deel gaan uitmaken van de smart society die Almere nastreeft.

Bron(nen):

Reactie toevoegen

2 Comments

Door Lisanne (niet gecontroleerd) op do, 12-9-2019 - 11:26

Wat zijn de resultaten van dit project?

Door nico siegers (niet gecontroleerd) op di, 24-7-2018 - 14:02

geweldig iniatief woowel niet in almere maar zo ook hier in marum moeten gebeuren