Een vibrator na je 50ste: waar moet je op letten?

Advertorial

"Steeds meer ouderen gebruiken een vibrator"

Getty Images

Een goed seksleven is belangrijk, ook wanneer je iets ouder wordt. Steeds meer ouderen kiezen er dan ook voor om een vibrator bij hun vrijpartijen te betrekken. Een vibrator is niet alleen een mooie aanvulling bij een vrijpartij, maar ook geschikt om alleen te genieten. "Ik merk dat steeds meer 50-, 60- en 70-plussers op zoek zijn naar een goede vibrator."

"Vibrators worden tegenwoordig echt niet alleen door jongeren gekocht", vertelt Wendy van Mourik, de eigenaresse van internetshop De Paarse Keizerin.

Waar moet je op letten?

Er zijn ontzettend veel verschillende vibrators te koop. Met verschillende designs; van een kleine die lijkt op een computermuis, tot een grote die op een microfoon lijkt. Ze zijn er speciaal voor hem, voor haar, en om samen met te spelen. Met lieflijke en zachte trillingen, tot krachtige vibraties waarmee je ook spieren een ontspannende massage kunt geven. Wendy: "Er is een grote diversiteit aan vibrators te koop, en wij helpen u graag een keuze te maken, bijvoorbeeld door onze vibratortest, waarmee u binnen enkele minuten ontdekt welke vibrator bij u past."

Trillingen en vibraties

De wijze en de kracht waarop een vibrator vibreert is het meest belangrijke onderdeel van een vibrator. Een vibrator kan er nog zo prachtig uitzien en aanvoelen, als de vibraties niet goed zijn, heeft u er niets aan. De motor moet krachtig zijn, de trillingen robuust en intens. Het materiaal moet de trillingen goed geleiden. Hier komt kwaliteit om de hoek kijken. Vaak levert een goedkopere vibrator alleen oppervlakkige trillingen die op den duur pijn kunnen gaan doen. "Let er bij de aankoop ook op dat de trillingen krachtig en verstelbaar zijn", legt Wendy uit. "Met het ouder worden, wordt de behoefte aan krachtigere vibraties vaak groter. En het is prettig om met verschillende intensiteiten te kunnen experimenteren."

Let op het materiaal

Heeft de vibrator een fluorescerende kleur en is hij gemaakt van transparant materiaal? Dan moet u deze niet kopen. De kans is namelijk groot dat de vibrator giftige ftalaten bevat. "Deze chemische stof is inmiddels verboden in kinderspeelgoed, maar nog steeds toegestaan in vibrators. Op onze site kunt u lezen hoe u giftige materialen kunt herkennen."  Het beste materiaal is siliconen. Veilig, hygiënisch en het voelt zacht aan. "Ook goed om te weten: alle vibrators die wij verkopen hebben we uitgebreid laten testen. Een vibrator die niet door onze test komt verkopen wij niet," aldus Wendy.

Model

Er zijn veel verschillende designs en modellen. Als eerste vibrator kunt u het best kiezen voor een kleine, toegankelijke stimulator. Deze is ook prettig om elkaar mee te masseren, en is makkelijk te integreren in het liefdesspel. Of u kunt kiezen voor een middelgrote staafvibrator.

Batterijen of oplaadbaar

De meeste vibrators zijn tegenwoordig oplaadbaar. Het grote voordeel is natuurlijk dat u geen batterijen hoeft te kopen. Vaak zijn oplaadbare vibrators van betere kwaliteit. Een nadeel van een vibrator met batterijen is ook dat deze het vaak minder gaat doen naarmate de batterijen leeg raken.

Goedkoop of duur?

Bij een eerste vibrator moet u niet kiezen voor een heel duur exemplaar. Maar goedkoop is vaak duurkoop. Bij goedkope exemplaren heeft u grote kans op een lawaaierig, giftig exemplaar met slechte trillingen. Voor een goede vibrator moet u denken aan een prijs tussen de 50 en 75 euro. Voor dat bedrag heeft u een stille, veilige en effectieve vibrator om samen of alleen van te genieten. De keuzehulp vibrators kan u helpen de juiste vibrator te vinden.

Vergeet overigens niet om er een goed glijmiddel bij te gebruiken. Kies voor een glijmiddel op waterbasis zodat u de vibrator niet beschadigt.