PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Wie weet raad: Mijn man adoreert onze schoondochter

We hebben een schat van een schoondochter. Ze is aardig en ook nog eens beeldschoon. Mijn man is idolaat van haar. Op verjaardagen wijkt hij niet van haar zijde en bij het weggaan knuffelt hij haar nog eens extra. Mijn zoon heeft het niet in de gaten en zij is te beleefd om er iets van te zeggen, maar ik zie wel dat ze hem tactisch op afstand houdt. Moet ik mijn man zeggen dat hij te ver gaat? Of is het beter om me er niet mee te bemoeien?

Laat het maar

Het is toch prachtig: lief én beeldschoon. Als uw schoondochter het erg zou vinden, dan kan zij of uw zoon er wat van zeggen. Zou u dat doen, dan lijkt het of u jaloers bent op de aandacht die uw man haar geeft. En ach, ze komt toch niet ­dagelijks langs? Ik zou het maar zo laten. Aan ruzie hebt u ook niets.
Cathy Keizer-Aarts (68), Leeuwarden

Onzeker?

Volgens mij bent u onzeker over uw eigen aantrekkelijkheid. U ‘ziet’ wat u denkt te zien. Ga met uw man in gesprek over uw onzekerheid over de liefde tussen u beiden, maar laat uw fantasieën over uw schoondochter hierbuiten. Zij heeft hier part noch deel aan. Heb vertrouwen in de relatie met uw echtgenoot. Als uw schoondochter problemen ervaart in het contact, is zij degene die dit moet bespreken met uw man, eventueel via of met uw zoon.
Jeannette van Kapel-Smit (54), Assen

Bespreek het met uw zoon

Hebt u de aangelegenheid al eens met uw man besproken? Ik hoop dat u niet het cliché van de jaloerse schoonmoeder bent. U kunt het onderwerp ook eens bespreken met uw zoon om te weten wat uw schoondochter er écht van vindt. Misschien vindt ze uw man een hartelijke man. Mocht uw mans gedrag haar bezwaren, dan kan uw zoon er eens met zijn vader over praten.
Fons Meijs (69), Schimmert

Praat met uw man

Ik zou in eerste instantie met uw man praten. Luchtig, in de trant van: je vindt onze schoondochter wel leuk hè? Ik zie hoe je haar bewondert. Dat is lief en aardig, maar wellicht ervaart ze het als opdringerig. Heb je daar weleens bij stilgestaan? Ik ben ook wel benieuwd wat uw schoondochter zelf vindt. Als het ­‘tactisch op afstand houden’ voor haar voldoende is, dan hoeft u er ook niet veel woorden aan vuil te maken.
Marije Goris (74), Helmond

Hebt u een advies voor deze Pluslezer? Of wilt u zelf een probleem voorleggen? Stuur uw reactie met uw volledige naam, leeftijd en woonplaats vóór 1 oktober naar: Redactie Plus Magazine, Postbus 44, 3740 AA Baarn (of naar redactie@plusmagazine.nl) o.v.v. ‘Kinderen geen contact’ of ‘Wie weet raad’. Misschien staat uw brief dan binnenkort in deze rubriek.

Dit artikel is eerder verschenen in Plus Magazine september 2017. Nog geen abonnee van Plus Magazine? Abonnee worden doet u in een handomdraai!

Bron(nen):