Yarden draait poliswijziging terug

Uitvaartverzekeraar Yarden heeft besloten voor een deel van haar klanten de recente poliswijziging terug te draaien, het gaat dan om klanten die voorheen verzekerd waren bij de Friese Uitvaartverzorging.

Onlangs berichtten we dat een groep van 400 Yarden-verzekerden protesteerden tegen de omzetting van een naturaverzekering in een verzekerd bedrag. De verzekerden vreesden dat het verzekerd bedrag onvoldoende zal zijn voor een fatsoenlijke uitvaart. De advocaat van de protesterende verzekerden Harald van Beilen vindt dat de verzekeringsmaatschappij voor alle verzekerden een oplossing moet vinden. Yarden heeft tot nu toe toegezegd voor alle klanten voor wie de verandering nadelig uitvalt coulant te zullen optreden.

Een deel van de onrust komt voort uit de brief die de verzekerden kregen. In deze brief wordt gemeld dat het verzekerd bedrag € 2304,78 bedraagt. Een uitvaart kost echter momenteel al snel € 5000. In de brief waarin de wijziging werd medegedeeld is onvoldoende duidelijk geworden dat Yarden-verzekerden 68 procent korting krijgen op de diensten van de 19 crematoria en begraafplaatsen van Yarden. Hiermee is het verzekerd bedrag weer voldoende voor een fatsoenlijke uitvaart.