Mihoen met champignons

Dit roerbakgerecht is supergezond en lekker snel klaar!

Ingrediënten

  • 10 ml olijfolie
  • 200 gram biefstuk
  • 300 gram broccoli
  • 100 gram ui
  • 200 gram champignons
  • 20 gram parrano kaas
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 gram mihoen ongekookt
  • peper
  • zout

Bereiding

  • Breng een grote pan met water met een beetje zout aan de kook.
  • Snijd de biefstuk in kleine reepjes, met een dikte van een halve centimeter.
  • Snijd de broccoli in kleine roosjes en overgiet deze in een vergiet met wat kokend water. Laat de broccoli uitlekken.
  • Snijd de ui in ringen en snijd de champignons in partjes.
  • Rasp de kaas en pers de teentjes knoflook uit.
  • Als het water in de pan kookt, voeg dan de mihoen toe en kook deze zoals aangegeven op de verpakking.
  • Laat de helft van de olijfolie heet worden in de wok en wok de uien eerst even op zacht vuur. Voeg daarna de champignons, de knoflook en de uitgelekte broccoli toe aan de uien. Zet het vuur iets hoger en roer het geheel af en toe door.
  • Verhit in een andere pan de rest van de olie en voeg de biefstukreepjes toe met wat zout en peper. Blijf goed roeren en bak de reepjes op hoog vuur in 1 minuut gaar.
  • Voeg de biefstukreepjes toe aan de groenten en schep de groentemix om.
  • Giet de mihoen af en verdeel het over twee borden. Serveer de groenten op een bedje van mihoen en strooi over elk bord 10 gram kaas.

Dit recept is afkomstig uit de slanke recepten database van Valtaf.nl.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15 minuten
Energie
540 kcal