Plus Spellen: zo werkt het!

Welkom bij Plus Spellen

Klassieke en nieuwe, voor u geselecteerde spellen vindt u in deze rubriek op PlusOnline. Sudoku’s, Patience/Solitaire, Mahjong, Mijnenveger, Jewel, Tetris, Schaken, Dammen, strategiespellen, behendigheidsspellen, puzzels en kaartspellen. Leuk voor de verloren uurtjes en goed om uw brein mee te blijven trainen!

Belangrijk: om Plus Spellen te kunnen spelen, dient u alle cookies te accepteren. In de (gratis) spellen tonen korte advertenties. U kunt de cookie-instellingen wijzigen via de vingerafdruk rechtsonder op uw scherm.

Bij elk spel geven we kort aan hoe het werkt. Soms is het even uitproberen, soms heeft het spel een tutorial of uitleg. Bij de meeste spellen wijst het zich vanzelf. Ze werken goed op een pc of Mac en de meeste nu ook op tablet, iPad en smartphone. Om het spel mobile te spelen, kunt u de 'Speel spel fullscreen' optie aanklikken. Probeert u het dus gewoon eens uit en kantel eventueel uw tablet, iPad of smartphone om te zien wat het beste werkt.

Voor en tijdens de spellen kunt u advertenties tegenkomen. Deze duren meestal kort en u hoeft er niets mee; u kunt ze vaak na enkele seconden wegklikken via 'Skip ad' rechtsonder op uw scherm (scroll op tablet of smartphone even naar beneden voor deze knop). De advertenties zorgen dat we u deze spellen gratis kunnen aanbieden. Soms krijgt u in het spel de optie om aankopen te doen; u bent vanzelfsprekend niets verplicht, dus u kunt dit gewoon wegklikken of negeren.

Ook goed om te weten: de spellen hebben geluid en in veel gevallen staat dit standaard aan. Als u dit vervelend vindt, vergeet dan niet eerst uw geluid uit te zetten.

Heeft u vragen over de Spellenrubriek, dan kunt u terecht bij onze Klantenservice, die uw vraag zal doorspelen naar de juiste afdeling. Plus Spellen vindt u altijd via www.plusonline.nl/spellen. We wensen u veel plezier met onze spellen en hopen u hier regelmatig terug te zien!

Een alfabetische selectie van onze populairste spellen:

2048: Voeg de cijfers samen tot 2048 behaald is. Sleep het dezelfde cijfers naast elkaar om deze te verdubbelen. Probeer zo een hoog mogelijke score te behalen!
Afvoer spel: In dit spel bent u de loodgieter. Draai de pijpen om de weg vrij te maken voor het water. Zorg voor een goede doorstroming van de afvoer!
Angry Grandma Jump: De jongeren hebben al uw muntjes gestolen! Spring zo hoog mogelijk door het verzamelen van de muntjes en ontwijk de obstakels. Gebruik de pijltjestoetsen om naar links en rechts te bewegen.
Backgammon: Het doel van het spel is om je 15 stenen als eerste naar de andere kant te brengen en daar uit het spel te halen. Wie dit als eerste heeft gedaan wint het spel.
Breintrainer: Hexagon: Bij Hexagon is het de bedoeling om al de hexagonen op de juiste locatie te krijgen. De kleuren geven deze locaties aan. Alleen door de juiste volgorde te hanteren kunt u de levels voltooien! Let op! De hexagonen kunnen elkaar ook verplaatsen! Maak hier wijs gebruik van.
Bubble Game: Schiet de bubbels van dezelfde kleur bij elkaar. Als er minimaal drie van dezelfde kleur bij elkaar zitten, dan knappen ze.
Bubble Hit: Schiet de bubbels van dezelfde kleur bij elkaar. Als er minimaal drie van dezelfde kleur bij elkaar zitten, dan knappen ze.
Bubble Pop: Match de gekleurde bubbels om de gevangen babypaddenstoelen te redden. Richt met uw muis of vinger om de bubbel te schieten. Klik op de pijltjes of op de 'B' toets om van bubbel te wisselen.
Color Connect: Bij Color Connect is het de bedoeling om de stippen met dezelfde kleuren met elkaar te verbinden. Het level is behaald als alle kleuren met elkaar verbonden zijn en het gehele bord gevuld is. Gebruik de muis om een kleur te slepen.
Doolhof: Leid het monster door het doolhof heen door te slepen met uw muis. Hij zal doorrennen tot hij weer voor een keuze staat welke kan hij op moet. Door zo snel mogelijk bij het snoepje te zijn krijgt u de meeste punten.
Fruit Connect: Koppel de gelijksoortige fruitstukken met elkaar. De fruitstukken moeten wel naar elkaar toe kunnen; er mag geen fruitsoort van een ander soort tussen zitten. Ontdek steeds meer mogelijkheden ontdekt om paren te koppelen.
Fruit Escape: Teken de lijnen zodat de appel in het portaal terecht komt. Ga de uitdaging aan en probeer elk level met drie sterren te voltooien. Houd rekening met de zwaartekracht!
Get 10: Als je een groepje gelijksoortige getallen aanklikt, dan komt deze terug voor een blokje met een hoger cijfer. Probeer een zo hoog mogelijk cijfer te krijgen!
Getallengeheugentrainer: Onthoud de locatie van de nummers om deze vervolgens van laag naar hoog aan te raken op de plaats waar deze stonden. Hoe ver komt u?
Goudmijn: Schuif de karren gevuld met stenen aan de kant om de weg vrij te maken voor de kar gevuld met goud. Probeer dit in zo min mogelijk stappen te doen voor zoveel mogelijk punten.
Gold Miner: Verzamel in elk level zoveel mogelijk goud. Klik op het juiste moment om de haak te schieten en de goudstukken te pakken. Verzamel genoeg goud om het volgende level te behalen.
Gummy Blocks: Gummy Blocks is een puzzelspel. Sleep de vormen naar de vrije cellen op het spelbord om rijen en kolommen weg te spelen! Het spel eindigt wanneer u onvoldoende ruimte over hebt om de blokken op het spelbord te leggen.
Hartenjagen: In hartenjagen is het doel om zo min mogelijk punten te behalen. Het spel eindigt als iemand 100 punten heeft behaald. De speler met de minste score wint! Een hartenkaart is 1 punt. De schoppen vrouw is 13 punten.
Hexa Puzzle: Vul het bord met de hexagonen puzzelstukjes om het level te halen.
Jewel Burst: Speel de missies op alle sterren en verzamel juwelen. Combineer telkens 3 of meer gelijksoortige juwelen.
Jewel Curse: Verschuif de rijen naar boven, beneden en opzij om de juwelen van dezelfde kleur bij elkaar te zetten.
Klaverjassen: Klaverjassen is één van de populairste kaartspelletjes in Nederland. U zit in een team met de speler tegenover u (noord). Het team met de meeste punten, is de winnaar van het spel.
Kleurenpuzzel: Plaats de kleurtjes zo, dat er minstens drie van dezelfde kleur bij elkaar of op een rij staan. Hierdoor speelt u de schijven weer leeg en krijgt u punten. Als er een pijl naast de te plaatsen schijf staat, dan kunt u deze eerst draaien.
Lichtstralen: Plaats de spiegels in het veld door te klikken op het blok waar u deze wilt plaatsen. Door nog eens op de geplaatste spiegel te klikken roteert deze. Zorg dat de lichtstraal bij de diamant terecht komt en probeer alle levels te halen!
Lijnenpuzzel: Bij deze puzzel is het de bedoeling om figuurtjes na te maken. Dit kun je doen door nieuwe punten te plaatsen waardoor de lijn een nieuwe vorm aanneemt. Ga de uitdaging aan en speel met twee kleuren!
Lucky Blocks: Lucky Blocks is een puzzelspel. Sleep de vormen naar de vrije cellen op het spelbord om rijen en kolommen weg te spelen! Het spel eindigt wanneer u onvoldoende ruimte over hebt om de blokken op het spelbord te leggen.
Mahjong: Verbind telkens twee losliggende en gelijksoortige Mahjong-stukken met elkaar. Het spel eindigt wanneer alle stukken zijn weggespeeld of wanneer er geen combinaties meer mogelijk zijn.
Mahjong 3D: Speel het klassieke bordspel nu in 3D! Speel alle stenen weg door de vrij liggende en gelijksoortige stenen met elkaar te koppelen.
Mahjong Connect: Verbind telkens twee losliggende en gelijksoortige Mahjong-stukken met elkaar. Het spel eindigt wanneer alle stukken zijn weggespeeld of wanneer er geen combinaties meer mogelijk zijn.
Mandala Maker: Kent u het spel Spirograaf of Spirograph nog? Mandala Maker is eigenlijk net zoiets. Een leuke en makkelijke manier om kunst te creëren: ronde vormen met daarbinnen allerlei lijnen, kleuren en patronen. Het is de kunst om te ontdekken wat je allemaal kunt maken en hoe je iets mooit creëert. maar: overdaad schaadt. Klik en sleep met je muis over het vlak en er verschijnt vanzelf een patroon. Vergeet niet een achtergrondkleur en -patroon te kiezen, en kleuren voor de lijnen en patronen waarmee je de mandala magisch maakt.
Mijnenveger: Het bord kent drie soorten vakken, een mijn (x), een getal en een leeg vak. Een getal geeft aan hoeveel mijnen om het vak heen liggen. Een leeg vak wil zeggen dat geen van de omliggende vakken een mijn is en deze vakken zullen direct open worden gespeeld.
Monster Tempel: Verschuif de rijen naar boven, beneden en opzij om de monsters van dezelfde kleur bij elkaar te zetten.
Naar de 10: Combineer de getallen, zodat de som 10 is. Schuif hiervoor de nummers naar de juiste plek in de ring. Hoe langer u dit volhoudt, hoe hoger het niveau.
Nieuwjaars puzzels: Vier verschillende puzzels om de hersenen te kraken! Bij zoek de pinguïn draait alles om zo snel mogelijk de pinguïn te vinden. Christmas pairs is de online kerstversie van het spel memory! Santa magic is de legpuzzel en bij New Years Spin is het de kunst om zo snel mogelijk de afbeelding juist te krijgen. Veel speelplezier!
Pet Connect: Koppel de gelijksoortige dieren met elkaar. De dieren moeten wel naar elkaar toe kunnen; er mag geen dier van een ander soort tussen zitten. Een vernuftig spelletje waarbij u steeds meer mogelijkheden ontdekt om paren te koppelen.
Physics Drop: Beweeg uw muis over het scherm om een pad te tekenen en zo een weg te maken voor de bal. Wees zwaartekracht de baas en rol de bal naar de finish.
Pipe Flow Puzzel: Draai de pijpen in de steeds moeilijker wordende levels tot het water alle planten heeft bereikt. Overkom verschillende uitdagingen en behaal alle levels!
Poolen: Gebruik de muis om de keu te gebruiken. Het spel geeft automatisch de richting van de bal weer.
Puzzelen: Druk eerst op de knop 'Shuffle' om de puzzelstukjes door elkaar te husselen. Schuif vervolgens de puzzelstukjes naar de gewenste plek.
Puzzle Ball: Schuif de blokken aan de kant om de weg voor de bal vrij te maken.
Puzzle: One color: Kleur de cirkel geheel in dezelfde kleur. Kies onderaan de kleur die u wilt gebruiken en klik vervolgens op het gebied dat u wilt kleuren. U heeft bij elk level maar een beperkt aantal stappen. Lukt het u om alle levels te halen?
Puzzel: Box Kid: Maak gebruik van de pijltjes toetsen of uw vinger om het figuurtje te bewegen. Door tegen de dozen aan te lopen kunt u deze verschuiven. Het is de bedoeling elke doos op de juiste locatie (grijze blokjes) te krijgen.
Puzzelen: Seychellen: Druk eerst op de knop 'Shuffle' om de puzzelstukjes door elkaar te husselen. Schuif vervolgens de puzzelstukjes naar de gewenste plek. Geniet en ontspan door deze prachtige foto’s af te maken!
Pyramid Solitaire: Geniet van een klassiek spelletje Pyramid Solitaire. Combineer telkens twee kaarten die opgeteld 13 zijn. Als u geen kaarten meer ziet die samen 13 zijn, dan kunt u drukken op de knop 'Draw' voor een nieuwe kaart.
Schaken: Het doel van het spel is het schaakmat zetten van de vijandelijke koning. U kunt tegen de computer schaken of met z'n tweeën tegen elkaar spelen.
Schilderijen puzzelen: Druk eerst op de knop 'Shuffle' om de puzzelstukjes door elkaar te husselen. Schuif vervolgens de puzzelstukjes naar de gewenste plek.
Slice of Zen: Goed voor de focus en om te relaxen. Met Slice of Zen is het de bedoeling om de gestelde percentages te halen. Dit doe je door de objecten te snijden met uw muis en de gedeeltes met behulp van zwaartekracht uit het speelveld te laten verdwijnen.
Snel Rekenen!: Klik binnen de tijd op het juiste antwoord. Probeer een zo hoog mogelijke score te behalen!
Spider Solitaire: Speel alle kaarten weg door ze op volgorde te stapelen van heer tot aas. Hoe sneller u bent, hoe meer tijdbonus.
Spider Solitaire 2: Speel alle kaarten weg door ze op volgorde te stapelen van heer tot aas. U heeft tien minuten.
Stapelen: Plaats de figuren door op de gewenste plek met de muisof vinger te klikken/tikken. Stapel de figuren zo, dat de stapel niet omvalt.
Stratego: Kies welke van de twee kaarten gaat winnen. De hoogste kaart wint.
Sudoku: Vul de sudoku in met de getallen 1 tot en met 9. Dit moet zo ingevuld worden dat in elke horizontale lijn én in elke verticale kolom en in elk van de negen blokjes de cijfers 1 tot en met 9 één keer voorkomen.
Sudoku Classic: Vul de sudoku in met de getallen 1 tot en met 9. Dit moet zo ingevuld worden dat in elke horizontale lijn én in elke verticale kolom en in elk van de negen blokjes de cijfers 1 tot en met 9 één keer voorkomen.
Super Sudoku: Vul de sudoku in met de getallen 1 tot en met 9. Dit moet zo ingevuld worden dat in elke horizontale lijn én in elke verticale kolom en in elk van de negen blokjes de cijfers 1 tot en met 9 één keer voorkomen.
Sweet Jelly: Laat alle monstertjes aan elkaar kleven door ze met uw muis te verschuiven. Ze stoppen pas met schuiven als er een obstakel in hun weg zit. Het aantal sterren dat u behaalt, hangt af van het aantal blokjes met sterren waarop monsters eindigen.
Tegels: Klik op de groepjes van dezelfde gekleurde tegels om alles weg te spelen. Heeft u geen groepjes meer? Dan krijgt u een bommetje om tactisch een aantal tegels weg te halen.
Tetris: De stapel blokjes mag niet tot het plafond komen. Wanneer een horizontale rij vol is, dan verdwijnt deze.
Unblock it: Schuif de blokken zo, dat er ruimte is voor het gele blok om te ontsnappen. Deze moet altijd door het midden van de rechterzijde.
UNO: Speel het populaire kaartspel UNO online. De kaarten die je kan gebruiken lichten op en deze kan je aanklikken. Wanneer je nog 2 kaarten in de hand hebt en je wil er een opleggen. Klik dan eerst op het knopje UNO! anders wordt je gestraft.
Vier kleuren: Speel het op UNO gebaseerde kaartspel tegen 1, 2 of 3 computerspelers! Leg een kaart met dezelfde kleur of hetzelfde getal op de stapel in het midden. Degene die het eerst alle kaarten heeft weggespeeld, wint!
Vlinder Kyodai: Combineer de gelijksoortige vleugels en maak er één vlinder van. De vleugels moeten wel naar elkaar toe kunnen; er mag geen vleugel van een ander soort tussen zitten. Een vernuftig spelletje waarbij u steeds meer mogelijkheden ontdekt om paren te koppelen.
Words Party: Sleep de puzzelstukjes naar het vak en zet ze op de juiste plaats. Plaats ze zo dat de puzzelstukjes samen woorden maken.