Pretpark de Efteling experimenteert met variabele prijzen op basis van drukte

Per 3 februari 2020 voert de Efteling verschillende prijzen in voor entreebewijzen. De variabele prijs wordt gebaseerd op de drukte. Op een rustige dag zal een kaartje aan de kassa 38 euro kosten, daartegenover staat 45 euro voor een kaartje op een drukke dag.

Via een persbericht meldt het Brabantse attractiepark hiermee drukte beter te kunnen spreiden. Coen Bertens, directeur van de Efteling, licht de variabele entreeprijzen toe: “We willen graag dat elke gast een topdag beleeft in de Efteling. We weten dat gasten meer genieten als het niet zo druk is in het park. Ze hoeven minder lang te wachten, kunnen meer attracties bezoeken en hebben meer rust om bijvoorbeeld ook te genieten van samen eten.”

De nieuwe prijzen worden als volgt:

Het goedkoopste ticket gaat 2 euro goedkoper worden dan het huidige goedkoopste kaartje. Ook de onlineprijzen gaan verschillen: alle tickets online worden 2 euro goedkoper dan aan de kassa. Wat door de Efteling zal worden aangeduid als rustige periode en wat als druk is echter nog niet duidelijk.