Andijviestamppot met champignons en tofu-notenkruim

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 500 gram andijvie
  • 150 gram champignons
  • 100 gram tofu
  • 40 gram hazelnoten of pecannoten
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • peper, nootmuskaat
  • 100 ml halfvolle melk

Bereiding

  1. Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in 20-25 minuten gaar.
  2. Maak de groente schoon.
  3. Snijd de ui en de knoflook in snippers, de andijvie in smalle repen en de champignons in plakken.
  4. Prak met een vork de tofu in kruimels.
  5. Hak de noten grof.
  6. Verwarm 1 eetlepel margarine en fruit hierin de ui en de knoflook glazig.
  7. Voeg de andijvie toe en bak dit al roerend tot de andijvie is geslonken.
  8. Smoor de champignons kort mee.
  9. Bak in de rest van de margarine de tofu en de noten met wat peper.
  10. Breng de melk aan de kook.
  11. Stamp de gare aardappelen fijn en voeg het andijviemengsel toe. Maak de stamppot smeuïg met de hete melk.
  12. Maak de stamppot op smaak met peper en nootmuskaat en schep de tofu-notenkruimels erop.

Extra informatie

Allergie info:
Lees het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Andijvie:
Bewaar andijvie in een papieren of open plastic zak. De groente is ongeveer 2 dagen in de koelkast houdbaar.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Bron(nen):
Energie
555 kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
55 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
4 gram
Vezels
10 gram
Zout
0,1 gram