Cevapcici

Ćevapi of ćevapčići is een vleesgerecht dat onder verschillende namen over de gehele Balkan bekend is. Het bestaat uit een soort worstjes gemaakt van gehakt. Zo maak je ze!

Ingrediënten

  • 1 (oude) volkoren boterham
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 4 takjes peterselie
  • 200 gram mager rundergehakt
  • peper, paprikapoeder
  • 1 eetlepel slasaus, 25% olie
  • 2 eetlepels halfvolle yoghurt
  • azijn
  • gemalen komijn
  • 1 winterwortel
  • 250 gram gesneden witte kool
  • 1 klein bruin Turks brood

Bereiding

  • Scheur het brood in stukjes en week het in wat water.
  • Maak de ui, de knoflook en de peterselie schoon.
  • Rasp de ui en snijd de knoflook en peterselie heel fijn.
  • Maak het gehakt aan met de ui, de knoflook, de peterselie, peper, paprikapoeder en het geweekte brood.
  • Vorm er met natte handen 6 rolletjes van en laat ze afgedekt in de koelkast 20 minuten opstijven.
  • Maak een sausje van de slasaus, de yoghurt, wat azijn en komijn.
  • Schrap de wortel en rasp hem grof.
  • Meng de geraspte wortel met de witte kool en het sausje.
  • Grill de cevapcici in een grillpan in 8 minuten gaar en bruin.
  • Snijd het brood in punten en snijd de punten open. Beleg met de salade en de cevapcici. Geef de rest van de salade erbij.

 

 

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30 min
Bron(nen):
Energie
580 kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
65 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
6 gram
Vezels
15 gram
Zout
1,8 gram