Paprika-tomatensoep met ei en knoflookbrood

De smaak van deze hartverwarmende soep maak je extra stevig door de paprika eerst even te grillen. De topping van ei maakt het paprika-tomatensoepje helemaal af.

Ingrediënten

  • 2 rode paprika's
  • 4-5 tomaten
  • 1 eetlepel olie
  • 1 ui
  • 2 gare aardappelen
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • mespunt chilipoeder
  • ¼ (groente)bouillontablet met minder zout
  • 1 flinke teen knoflook
  • 4 grof volkoren boterhammen
  • 4 eieren

Bereiding

  • Verwarm een grillpan. Snijd de paprika's door en laat de helften donker kleuren. Laat de paprika’s afgedekt in een grote kom afkoelen.
  • Trek het vel van de paprika’s. Halveer ze en verwijder de zaadlijsten en pitjes.
  • Was de tomaten en snijd ze klein.
  • Pel de ui en snijd hem klein.
  • Fruit de ui met het paprikapoeder en wat chilipoeder in de hete olie glazig.
  • Snijd de aardappelen n blokjes.
  • Doe de blokjes aardappel, de stukken paprika, de tomaat, 200 ml water en het stukje bouillontablet bij de ui.
  • Breng dit aan de kook en kook de soep 10 minuten.
  • Kook de eieren hard.
  • Halveer het teentje knoflook en bestrijk hiermee het brood.
  • Rooster het brood licht en snijd het in repen.
  • Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine glad. Laat de soep weer heet worden.
  • Pel de eieren en hak ze klein.
  • Schep wat gehakt ei op de soep en geef het brood erbij.

Ingrediënten over?

Meer gare aardappelen over?
Laat ze snel afkoelen en bewaar ze afgedekt maximaal 2 dagen in de koelkast. 

Eieren:
Bewaar eieren in de doos in de koelkast met de punt naar beneden. Op de verpakking staat de houdbaarheidsdatum. Als de houdbaarheidsdatum is verstreken, zijn eieren hardgekookt of goed doorbakken nog prima te gebruiken.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30 min +
Bron(nen):
Energie
455 kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
50 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
5 gram
Vezels
10 gram
Zout
1,1 gram
Trefwoorden: