Penne met romige spinazie en zalm

Heerlijke penne met verschillende gezonde toevoegingen

Ingrediënten

  • 100 gram kerstomaatjes
  • 10 blaadjes verse salie of gedroogde salie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kleine ui
  • 200 gram volkoren penne
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper, nootmuskaat
  • 150 gram gerookte zalm
  • 4 eetlepels zuivelspread light (met bieslook)
  • 50 ml halfvolle melk
  • 300 gram spinazie

Bereiding

  • Was de kerstomaatjes en halveer ze.
  • Was de salie en snijd de blaadjes in reepjes.
  • Pel de knoflook en de ui en snijd ze fijn.
  • Breng een pan met ruim water aan de kook. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Bewaar wat kookvocht. 
  • Verwarm de olie en bak hierin de ui, knoflook en salie zacht. Voeg wat peper en een snufje nootmuskaat toe.
  • Snijd de zalm in reepjes.
  • Roer de zuivelspread glad met de melk.
  • Doe de zalm en het roommengsel bij de gebakken ui en laat dit warm worden.
  • Voeg de spinazie in delen toe. Laat het tussendoor steeds slinken.
  • Voeg de tomaatjes toe en warm deze een minuut mee. 
  • Meng de saus door de uitgelekte penne.
  • Maak de saus eventueel wat dunner met een scheutje kookvocht.

Ingrediënten over?

Gerookte zalm kan min of meer ongemerkt bederven. Let daarom bij voorverpakte gerookte zalm goed op de houdbaarheidsdatum en bewaar de zalm in de koelkast bij 4°C. Na opening van de verpakking is gerookte zalm nog 2 dagen houdbaar in de koelkast.
 

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 min
Bron(nen):
Energie
635 kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
75 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
5 gram
Vezels
10 gram
Zout
2,7 gram