Savooiekoolsalade met sinaasappelsaus

Deze frisse salade met savooiekool en sinaasappel staat zo op tafel.

Ingrediënten

  • 1 sinaasappel
  • 2 eetlepel halfvolle yoghurt
  • 1 eetlepel slasaus (25% olie)
  • peper
  • stuk savooiekool (ca. 500 gram)
  • 2 bosuitjes
  • 6 aardappelen
  • azijn
  • 2 ribkarbonades
  • 2 eetlepels vloeibare margarine

Bereiding

  • Boen de sinaasappel goed schoon en rasp wat van de schil.
  • Pers 1 helft van de sinaasappel uit.
  • Maak een sausje van het sinaasappelsap, de yoghurt, de slasaus, wat geraspte sinaasappelschil en peper.
  • Schil de andere helft van de sinaasappel en snijd het vruchtvlees in stukjes.
  • Maak het stuk kool schoon en snijd of schaaf het fijn.
  • Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
  • Meng alles door elkaar. Maak eventueel op smaak met nog wat azijn  of citroensap.
  • Schil de aardappelen en kook ze in een bodempje water in 20-25 minuten gaar.
  • Bestrooi de karbonades met peper en ze in de hete margarine in ca. 15 minuten gaar en bruin.
  • Neem het vlees uit de pan en schenk er 75 ml water bij. Roer het aanbaksel los van de panbodem en laat de jus even koken.
  • Serveer de karbonades met jus en de aardappelen bij de savooiekoolsalade.

Ingrediënten over?

Kool:
Verpak een stuk kool in plastic folie en bewaar nog 3-5 dagen in de koelkast
 

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 min
Bron(nen):
Energie
580 kcal
Eiwit
40 gram
Koolhydraten
55 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
5 gram
Vezels
15 gram
Zout
0,3 gram