Varkenshaasje op z'n Provençaals

Met knoflook, olijven en een uitje maak je van dit varkenshaasje iets bijzonders. Combineer het met sperziebonen aan aardappelen en je hebt een heerlijke maaltijd.

Ingrediënten

  • 6 aardappelen
  • 400 gram sperziebonen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 5 zwarte olijven zonder pit
  • 1 varkenshaasje
  • peper
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • ½ blik tomatenblokjes zonder zout
  • Provençaalse kruiden

Bereiding

  • Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in 20-25 minuten gaar.
  • Maak de sperziebonen schoon.
  • Pel de ui en de knoflook en snijd dit klein.
  • Halveer de olijven.
  • Bestrooi het vlees met peper.
  • Verwarm de margarine en bak hierin het vlees rondom bruin.
  • Neem het uit de pan en fruit de ui en de knoflook in de achtergebleven margarine zacht. 
  • Voeg 100 ml water, de tomatenblokjes, de olijven en Provençaalse kruiden toe en laat de saus enigszins inkoken.
  • Leg het varkenshaasje in de saus en laat het in 15-20 minuten gaar worden.
  • Kook de sperziebonen in weinig water in ca. 10 minuten gaar.
  • Snijd het varkenshaasje in dikke plakken. Geef de saus, groente en aardappelen erbij.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Tomatenblokjes in blik:
Doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomaten afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Of vries de tomatenblokjes in een diepvriesdoosje of zakje in en bewaar maximaal 12 maanden in de diepvries.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30 min+
Bron(nen):
Energie
490 kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
50 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
15 gram
Zout
0,8 gram
Trefwoorden: