
Getty Images
Een geweldig recept om eens goed mee uit te pakken.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 2 zoete aardappelen
- 1 rode ui
- 100 gram kerstomaatjes
- 2 stukjes pangasiusfilet
- 2 plakjes ontbijtspek
- 1/2 komkommer
- 1 bos radijsjes
- 1/2 bosje peterselie
- 1 eetlepel olie
- azijn
- peper
- zout
Voedingswaarden
Energie
455kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
55 gram
Vezels
8 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
1300 milligram
Bereiding
Materialen
aluminiumfolie
Bereiding
- Schil de zoete aardappelen en snijd ze in dikke plakken. Kook de plakken aardappel in ca. 5 minuten in weinig water gaar.
- Pel de ui en snijd hem in halve ringen.
- Was de kerstomaatjes en halveer ze.
- Verdeel de plakken aardappel over 2 grote vellen aluminiumfolie.
- Verdeel er de ui en de tomaatjes over.
- Wikkel iedere visfilet in een plakje ontbijtspek en leg dit op de groente.
- Vouw het folie goed dicht en laat de pakketjes op een hete grillpan of in een pan met een bodempje water in 10 minuten gaar worden.
- Was de komkommer en maak de radijs schoon.
- Was de peterselie en knip het klein.
- Schaaf de komkommer en de radijs in plakjes en maak er met de peterselie, de olie, azijn en wat peper een salade van.
- Geef de komkommersalade bij de vispakketjes.
Ingrediënten over?
Ontbijtspek:
Bewaar vleeswaren onderin de koelkast bij 4 graden. Bewaar het in een bewaarbakje of de plastic verpakking. Ontbijtspek is 5 – 7 dagen in de koelkast houdbaar.
Komkommer:
Bewaar een stuk komkommer in de koelkast. Verpak het in plastic om uitdrogen te voorkomen. Maak er een lekkere salsa van bij gegrilde kip.