Vis met zoete aardappel in een pakketje met komkommersalade

Een geweldig recept om eens goed mee uit te pakken.

Ingrediënten

  • 2 zoete aardappelen
  • 1 rode ui
  • 100 gram kerstomaatjes
  • 2 stukjes pangasiusfilet
  • 2 plakjes ontbijtspek
  • 1/2 komkommer
  • 1 bos radijsjes
  • 1/2 bosje peterselie
  • 1 eetlepel olie
  • azijn
  • peper
  • zout

Bereiding

Materialen
aluminiumfolie

Bereiding

  1.     Schil de zoete aardappelen en snijd ze in dikke plakken. Kook de plakken aardappel in ca. 5 minuten in weinig water gaar.
  2.     Pel de ui en snijd hem in halve ringen.
  3.     Was de kerstomaatjes en halveer ze.
  4.     Verdeel de plakken aardappel over 2 grote vellen aluminiumfolie.
  5.     Verdeel er de ui en de tomaatjes over.
  6.     Wikkel iedere visfilet in een plakje ontbijtspek en leg dit op de groente.
  7.     Vouw het folie goed dicht en laat de pakketjes op een hete grillpan of in een pan met een bodempje water in 10 minuten gaar worden.
  8.     Was de komkommer en maak de radijs schoon.
  9.     Was de peterselie en knip het klein.
  10.     Schaaf de komkommer en de radijs in plakjes en maak er met de peterselie, de olie, azijn en wat peper een salade van.
  11.     Geef de komkommersalade bij de vispakketjes.

Ingrediënten over?

Ontbijtspek:
Bewaar vleeswaren onderin de koelkast bij 4 graden. Bewaar het in een bewaarbakje of de plastic verpakking. Ontbijtspek is 5 – 7 dagen in de koelkast houdbaar.

Komkommer:
Bewaar een stuk komkommer in de koelkast. Verpak het in plastic om uitdrogen te voorkomen. Maak er een lekkere salsa van bij gegrilde kip.

 

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Energie
455 kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
55 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
8 gram
Zout
1,3 gram