
Getty Images
Hoog op smaak, bomvol groente
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 min
Ingrediënten
- 1 (oude) volkoren boterham
- ½ blik tomatenblokjes zonder zout
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- ½ rode peper
- ½ kleine rode paprika
- chilipoeder
- 1 ui
- 100 gram wortelen
- 200 gram broccoli
- 100 gram doperwten (diepvries of vers)
- 250 gram visfilet (bijv. schelvis, pangasius, tilapia)
- ½ bruin stokbrood
Voedingswaarden
Energie
495kcal
Eiwit
40 gram
Koolhydraten
45 gram
Vezels
10 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
900 milligram
Bron
- Voedingscentrum
Bereiding
- Snijd de korst van het brood en snijd het brood in stukjes.
- Week het brood in 1 eetlepel water, 1 eetlepel tomatenblokjes en 1 eetlepel olijfolie.
- Pel de knoflook.
- Verwijder van de peper de pitjes.
- Snijd het stuk paprika in stukjes.
- Pureer het geweekte brood met 1 teentje knoflook, de peper, de paprika en wat chilipoeder met een staafmixer of in een keukenmachine. Zet deze rouille apart.
- Maak de rest van de groente schoon.
- Snijd de ui in snippers, de wortel in plakjes en verdeel de broccoli in roosjes. Schil de steel en snijd die in stukjes.
- Verwarm de rest van de olijfolie en fruit hierin de ui met wat chilipoeder en pers een teentje knoflook er boven uit.
- Voeg de rest van de groente en de tomatenblokjes toe met 250 ml water. Laat dit 3 minuten koken.
- Snijd de vis in blokjes en bestrooi ze met een beetje chilipoeder.
- Meng de vis door de soep en laat het geheel nog 3 minuten zacht koken.
- Snijd het stokbrood in sneetjes, besmeer ze met de rouille en eet dit bij de soep.
Ingrediënten over?
Tomatenblokjes:
Doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomatenblokjes afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Vries de tomatenblokjes eventueel in een diepvriesdoosje in en bewaar het maximaal 12 maanden.