Vissoep met rouille

Hoog op smaak, bomvol groente

Ingrediënten

  • 1 (oude) volkoren boterham
  • ½ blik tomatenblokjes zonder zout
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ rode peper
  • ½ kleine rode paprika
  • chilipoeder
  • 1 ui
  • 100 gram wortelen
  • 200 gram broccoli
  • 100 gram doperwten (diepvries of vers)
  • 250 gram visfilet (bijv. schelvis, pangasius, tilapia)
  • ½ bruin stokbrood

Bereiding

  • Snijd de korst van het brood en snijd het brood in stukjes.
  • Week het brood in 1 eetlepel water, 1 eetlepel tomatenblokjes en 1 eetlepel olijfolie.
  • Pel de knoflook.
  • Verwijder van de peper de pitjes.
  • Snijd het stuk paprika in stukjes.
  • Pureer het geweekte brood met 1 teentje knoflook, de peper, de paprika en wat chilipoeder met een staafmixer of in een keukenmachine. Zet deze rouille apart.
  • Maak de rest van de groente schoon.
  • Snijd de ui in snippers, de wortel in plakjes en verdeel de broccoli in roosjes. Schil de steel en snijd die in stukjes.
  • Verwarm de rest van de olijfolie en fruit hierin de ui met wat chilipoeder en pers een teentje knoflook er boven uit.
  • Voeg de rest van de groente en de tomatenblokjes toe met 250 ml water. Laat dit 3 minuten koken.
  • Snijd de vis in blokjes en bestrooi ze met een beetje chilipoeder.
  • Meng de vis door de soep en laat het geheel nog 3 minuten zacht koken.
  • Snijd het stokbrood in sneetjes, besmeer ze met de rouille en eet dit bij de soep.

Ingrediënten over?

Tomatenblokjes:
Doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomatenblokjes afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Vries de tomatenblokjes eventueel in een diepvriesdoosje in en bewaar het maximaal 12 maanden.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 min
Bron(nen):
Energie
495 kcal
Eiwit
40 gram
Koolhydraten
45 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Vezels
10 gram
Zout
0,9 gram