 
Getty Images
      
  Koolrabi of meiraap is de echte smaakmaker in dit bonengerecht.
    Aantal personen 
              
  2 
          
    Bereidingsduur 
              
  15-30 min
          Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 koolrabi of meiraapje
- 1 dunne winterwortel
- 1 eetlepel olie
- 1 blik tomatenblokjes zonder zout
- 1 theelepel Provençaalse kruiden
- 1 groot blik of pot witte bonen
- 4 takjes peterselie
- 2 volkoren boterhammen
Voedingswaarden
    Energie 
              
  525kcal
          
    Eiwit 
              
  25 gram
          
    Koolhydraten 
              
  70 gram
          
    Vezels 
              
  30 gram
          
    Vet 
              
  9 gram
          
    Verzadigd vet 
              
  2 gram
          
    Zout 
              
  1700 milligram
          Bereiding
- Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
- Schil de koolrabi of het meiraapje dun en snijd het in blokjes.
- Maak de wortel schoon en snijd hem in plakjes.
- Verwarm de olie en fruit hierin de ui en de knoflook.
- Voeg de blokjes koolrabi en de plakjes wortel toe met de tomatenblokjes en de Provençaalse kruiden en stoof het geheel 5 minuten.
- Spoel de witte bonen af.
- Schep de witte bonen door de groente en warm het gerecht goed door.
- Was de peterselie en knip het klein. Meng de peterselie door de bonen. Geef het brood erbij.
Ingrediënten over?
Peterselie: wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 4 dagen houdbaar of vries de kruiden in.
    Bron 
          
  - Voedingscentrum
 
 
 
 
 
