Zoete pastinaak, bietjes en pompoen

Getty Images

Een kleurrijk bordje

Aantal personen 
4
Bereidingsduur 
30+

Ingrediënten

  • 250 gram gele, rode en/of chioggia bietjes
  • 250 gram pastinaak
  • ½ flespompoen
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel vloeibare honing
  • tijm

Bereiding

  1. Kook de bietjes in ruim water net gaar.
  2. Warm de oven voor op 180 °C.
  3. Schrap de pastinaken of schil ze met een dunschiller. Snijd de pastinaken in gelijke stukken.
  4. Was de pompoen en snijd het stuk in dunne parten.
  5. Schil de bietjes en snijd ze in partjes.
  6. Meng de groente met de olie.
  7. Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier en verdeel de groente er over. Rooster de groente in ca. 15 minuten gaar.
  8. Druppel de honing er over en meng er wat tijm door. Zet nog een paar minuten in de oven.

Voedingswaarden

Energie 
85kcal
Eiwit 
2 gram
Koolhydraten 
10 gram
Vezels 
4 gram
Vet 
3 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
0 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum