Belevingsreis Andalusië

Tijdens deze 12-daagse luxe rondreis ontdekt u de geheimen van Andalusië. U wordt volop in de gelegenheid gesteld te genieten van mooie accommodaties, de overweldigende natuur te verkennen en Andalusië te beleven buiten de platgetreden paden. Reis met ons mee en laat u meevoeren en verrassen door het vurige temperament van deze Spaanse streek!

Deze reis wordt uitgevoerd door Las Perlas Reizen

Deze mooie belevingsreis is exclusief samengesteld voor Andalusië liefhebbers. Bijzondere aandacht is gegeven aan de keuze van de prachtige hotels alsmede de gevarieerde invulling van de dagprogramma’s met veel bijzondere activiteiten. Plaatsen die we onder andere zullen bezoeken zijn: Ronda, Sevilla, Cadiz en Marbella, allemaal even schitterend! Ook voor diegene die Andalusië als eens bezocht heeft is deze reis een goede gelegenheid om het opnieuw te ontdekken.

                   Missing media-item. 

Programma

Dag 1: Zaterdag 14 september 2013
Vlucht naar Málaga, transfer naar Ronda
Vandaag begint uw reis naar het temperamentvolle Andalusië. Samen met onze ervaren reisbegeleiding vliegt u naar Málaga, waar u in het begin van de middag aankomt en de transfer naar Ronda voor u klaar zal staan. Hier zullen we verblijven in een gezellig hotel even buiten Ronda, met een prachtige omgeving. ’s Avonds dineren we in het hotel.  

Dag 2: Zondag 15 september 2013
Ronda beleven

Missing media-item.We bezoeken vandaag het prachtige Ronda. Dit historische stadje is beroemd om zijn 150 meter diepe kloof die Ronda in twee helften deelt, en die goed te bekijken is vanaf de Puento Nuevo, de brug die erover heen loopt. Vanwege de praktisch onneembare ligging was Ronda één van de laatste plaatsen in Moorse handen, pas in 1485 hebben de Christenen Ronda veroverd. In de zuidelijke helft hangt nog de klassieke historische sfeer uit de Moorse periode. Hier zullen we onder andere de Arabische Baden bezoeken. Aan de andere kant van de kloof bevindt zich het nieuwere gedeelte van Ronda. Hier bezoeken we onder andere de Plaza de Toros, de oudste stierenvecht-arena van Spanje die stamt uit 1785.    

Maar Ronda is ook sterk in opkomst als productiegebied van uitstekende wijnen. Om die reden is een bezoek aan een bodega natuurlijk een must. We zullen een bodega bezoeken die op een prachtige plek gelegen is, en waar men op ecologische wijze fantastische wijnen produceert. Hier krijgen we een rondleiding met aansluitend een proeverij. Na een korte onvervalste Spaanse siësta in het hotel rijden we wederom naar Ronda waar we gaan dineren in een traditioneel restaurant in het centrum.

Dag 3: Maandag 16 september 2013 
Wandelen in de Sierra de Grazalema
Vandaag zult u de overweldigende natuur van het Natuurpark Sierra de Grazalema ontdekken. Uitgangspunt van deze wandeling is het schilderachtige plaatsje Grazalema dat in het hart van dit natuurgebied gelegen is. U wandelt op deels verharde en deels onverharde kiezelpaden door het heerlijke landschap. Wandelschoenen zijn noodzakelijk, maar de wandeling is uitgezet om puur te genieten en is zonder grote hoogteverschillen. Te midden van de zeldzaam mooie natuur zullen we van een picknick genieten. ’s Avonds staat er een BBQ op het programma, en wel in een echte Spaanse stierenvecht-arena bij het hotel. 

Dag 4: Dinsdag 17 september 2013
Carmona - Sevilla
 U reist verder in noordelijke richting. Op een bergkam troont het stadje Carmona, één van de oudste van Andalusië en eeuwen geleden een bloeiende handelsplaats.
Missing media-item.We maken een rondwandeling en bezoeken ondermeer de prachtig oude toegangspoort tot het historisch gedeelte, de overblijfselen van het klooster San Teodomir, de Romeinse begraafplaats Necropolis Romana met zijn 1.000 graven uit 200 tot 400 voor Christus en ook bezoeken we de kerk San Pedro van welke de klokkentoren een kopie is van de Giralda van Sevilla. 

Later vandaag arriveren we in Sevilla, de prachtige hoofdstad van Andalusië. Voor een eerste goede indruk maken we een mooie boottocht over de rivier Guadalquivir welke dwars door Sevilla stroomt en ons de stad vanuit een ander perspectief laat         zien. 

Dag 5: Woensdag 18 september 2013
Sevilla, het hart van Andalusië 

Missing media-item.Nadat we lekker zijn uitgerust maken we een stadswandeling door de beroemde hoofdstad van Andalusië. Ondanks dat dit de grootste stad is van Andalusië, is het centrum redelijk compact en al wandelend uitstekend te doen. U wandelt door de levendige joodse wijk met zijn wirwar aan kleine straatjes, witte huizen en gezellige binnenplaatsjes. Uiteraard bezoeken we ook de imposante kathedraal Santa Maria de la Sede welke het grootste gotische kerkgebouw ter wereld is. En daarnaast natuurlijk de 104,5 meter hoge Giralda, de klokkentoren van de kathedraal en het waarmerk van de stad Sevilla. Het Koninklijk Paleis van Sevilla (Alcázar de Real) en de Plaza de España zullen we ook aan een bezoekje onderwerpen. ’s Avonds kunnen we genieten van de meest originele flamenco show van de stad, waarbij tevens een heerlijke Spaanse tapas-maaltijd zal worden geserveerd. Kortom; een echte belevenis van de Spaanse cultuur!  

Dag 6: Donderdag 19 september 2013 
Itálica – Jerez de la Frontere
Slechts enkele kilometers ten noorden van Sevilla liggen de ruïnes van wat eens de imposante Romeinse stad Itálica was, de eerste nederzetting van de Romeinen op Iberische bodem. Tijdens de rondleiding bezichtigt u de overblijfselen en krijgt u een goed beeld van hoe het leven zich hier indertijd afspeelde. Indrukwekkend is het kolossale Amphitheater. 

In de namiddag bereiken we Jerez de la Frontera, bekend om zijn sherry en zijn paarden. We hebben afgesproken bij de kleinste familie bodega in Jerez. Deze in het oude stadsgedeelte verstopte bodega is een interessante tegenhanger van de reusachtige bodega´s elders in de stad. Geniet van de familiaire sfeer alsmede de heerlijke sherry´s die u te proeven krijgt. Aansluitend zullen we inchecken in een mooi en kleinschalig hotel in Jerez. Hier zullen we ook van een heerlijk diner genieten. 

  Missing media-item. Missing media-item.

Dag 7: Vrijdag 20 september 2013
Cádiz
Vanuit El Puerto de Santa Maria gaat u met een snelle boot naar één van de oudste steden in Europa, Cádiz. Deze stad is beroemd vanwege zijn ligging, aan 3 kanten omgeven door water. Tijdens de begeleidde stadstour bezoekt u onder andere de kathedraal, welke dateert uit de 18e eeuw en één van de grootste kerken van Europa is. Na de rondleiding bent u vrij om op eigen gelegenheid de stad nog iets beter te leren kennen en op één van de talrijke terrassen van een spaanse lunch te genieten. In de avond bezoeken wij voor het diner een uitstekend restaurant in El Puerto de Santa María.  

Dag 8: Zaterdag 21 september 2013
Jerez de la Frontera

Missing media-item.Wereldwijd bekend zijn de Andalusische paarden en dressuur. Vandaag brengen we een indrukwekkend bezoek aan de enorme stallen van La Yeguada de la Cartuja. U krijgt een uitgebreide rondleiding waar u een blik achter de schermen wordt gegeven in het dagelijkse leven van een dergelijk grote stoeterij waar men ongeveer 200 paarden bezit. Aansluitend volgt een spectaculaire dressuur show waarin u van dichtbij kunt mee maken waartoe deze beroemde paarden in staat zijn. In de middag volgt een bezoek aan de mooie binnenstad van Jerez de la Frontera waar we onder andere ook de beroemde Camera Obscura zullen bezoeken, een bijzondere ervaring. 

Dag 9: Zondag 22 september 2013
Sanlúcar de Barrameda en Coto de Doñana 
Redelijk op tijd in de morgen rijden we naar het stadje Sanlúcar de Barrameda, die de toegangspoort vormt tot het geweldige Nationale Park Coto de Doñana, een moerasgebied van ruim 50.000 hectare. Er lopen geen wegen door dit gebied, u zult hier een 4-uur durende boottocht maken over de monding van de Río Guadalquivir. 

Coto de Doñana geldt als één van de mooiste Nationale Parken van Europa. Er leven ontelbare watervogels in allerlei soorten, vele herten, wilde zwijnen, en ook de lynx wordt er regelmatig gesignaleerd. Vanwege de moerassen is het gebied een belangrijke rustplaats voor de trekvogels op hun reis naar Afrika. De boot zal enkele malen aanleggen voor een korte wandeling met uitleg, waardoor u de flora en fauna van nog dichterbij kunt aanschouwen. In de middag heeft u de tijd om het mooie Sanlúcar de Barrameda met zijn oude centrum te verkennen en hier ook te lunchen. Vervolgens zullen we terugkeren naar het hotel. 

Dag 10: Maandag 23 september 2013
Arcos de la Frontera en Marbella
U reist naar Arcos de la Frontera, één van de mooiste “witte dorpen” van Andalusië. Het dorp ligt 160 meter boven de Río Guadalete en is beroemd vanwege zijn spectaculaire ligging bovenop een klif die loodrecht naar beneden gaat. In het oude stadsgedeelte zullen we omhoog lopen door de smalle kronkelstraatjes en langs de witgekalkte huizen tot aan het hart van de stad, Plaza del Cabildo, waar het raadhuis, de parador en de kerk Santa María de la Asunción zijn gelegen. Vanaf de Plaza heeft u een schitterend uitzicht over de wijde omgeving.

Missing media-item.

 De reis gaat verder naar Marbella, de nog altijd mondaine badplaats aan de Costa del Sol. Het verrassend oude centrum van de stad heeft echter nog niets van zijn charme verloren en is absoluut een bezoekje waard. Ons hotel Fuerte Miramar ligt op een perfecte locatie: gelijk aan zee, maar toch ook op korte loopafstand van het oude centrum. Na de incheck kunt u gezellig door de smalle romantische straatjes slenteren en op een terrasje onder de sinaasappelbomen een koel drankje bestellen.   

Dag 11: Dinsdag 24 september 2013
Vrije tijd in Marbella
Vandaag heeft u alle gelegenheid om bij te komen van alle indrukken tijdens de reis en kunt u de dag naar eigen voorkeur indelen. Zo kunt u na het heerlijke ontbijt souvenirs gaan shoppen in de ontelbare winkeltjes van Marbella, van het zandstrand genieten dat gelijk voor de deur ligt of gebruik maken van de vele faciliteiten die het hotel te bieden heeft, waaronder een groot zwembad met terrassen. De lange strandpromenade leent zich meer dan uitstekend voor een kustwandeling. Bij het afscheidsdiner in een populair restaurant aan de boulevard, zullen we de belevenissen van de afgelopen reis nog eens de revue laten passeren. 

Dag 12: Woensdag 25 september 2013
Thuisreis
Nadat we nogmaals van het zeer uitgebreide ontbijtbuffet in ons hotel in Marbella hebben genoten, rijden we bijtijds richting Málaga om vanaf daar weer terug te vliegen naar Nederland.  

 
Gratis Plus-reisnieuwsbrief
Wilt u graag op de hoogte blijven van onze nieuwste reisaanbiedingen?
Meld u dan nu aan voor de gratis Plus-reisnieuwsbrief

 

Accommodaties

Dag 1 tot 4 Ronda Cortijo Salinas
Dag 4 tot 6 Sevilla Sacristia Santa Ana
Dag 6 tot 10 Jerez Villa Jerez
Dag 10 tot 12 Marbella Fuerte Miramar 

Missing media-item. 

 

Vertrek- en prijsinformatie

Reisperiode: 14 t/m 25 september 2013

Prijs: €2325,- p.p. (op basis van twee personen)

Toeslag alleen reizenden: €400,-

Inbegrepen: 

 • Vlucht van Amsterdam naar Málaga v.v;
 • Luchthavenbelasting en brandstoftoeslag; 
 • Transfers luchthaven Málaga – Hotel – luchthaven; 
 • Rondreis in moderne, geklimatiseerde bus; 
 • 11 overnachtingen in geselecteerde luxe hotels; 
 • 11 x ontbijtbuffet; 
 • 7 x diner in hotels of geselecteerde restaurants; 
 • 2 x picknick lunch; 
 • Bezoek bodega met wijnproeverij in Ronda; 
 • Bezoek flamenco show met tapas in Sevilla; 
 • Bezoek bodega en sherry proeverij in Jerez de la Frontera; 
 • Stadswandelingen in Ronda, Carmona, Sevilla, Cádiz, Jerez de la Frontera, Arcos de la Frontera; 
 • Begeleidde wandeling in Sierra de Grazalema; 
 • Boottocht op de Guadalquivir rivier Sevilla;
 • Boottocht naar Cádiz v.v;
 • Boottocht in Nationaal Park Coto de Doñana; 
 • Rondleiding en paardenshow in stoeterij La Yeguada de la Cartuja in Jerez de la Frontera; 
 • Alle entrees en rondleidingen zoals in het programma genoemd; 
 • Nederlands sprekende reisbegeleiding vanaf vertrek t/m terugkomst in Nederland. 

Niet inbegrepen: 

 • Consumpties tijdens diners of op terrassen;
 • Fooien;
 • Reisverzekering (verplicht);
 • Annuleringsverzekering;
 • Lunches. 

* Minimaal aantal personen bij deze reis is 15, maximaal 26. De reis is geschikt voor een ieder die over een goede gezondheid beschikt.

Verzekeringen

Het is mogelijk een reis- en/of annuleringsverzekering af te sluiten via Las Perlas Reizen. Hiervoor werken zij samen met de Europeesche Verzekeringen. De kosten hiervan zijn als volgt:  

 • Annuleringsverzekering 1 persoon* €109,13
 • Annuleringsverzekering 2 personen* €178,21
 • Reisverzekering 1 persoon €13,85
 • Reisverzekering 2 personen €24,20

* Deze prijzen zijn inclusief assurantiebelasting en poliskosten.  

Op het onderstaande boekingsformulier kunt u aangeven of u gebruik wilt maken van deze verzekeringen of niet.  

 

Voorwaarden

Deze reis wordt uitgevoerd door Las Perlas Reizen, lid van SGR.

Klik hier voor de reisvoorwaarden van Las Perlas Reizen.

 

Meer informatie of reserveren

Wilt u meer informatie over deze reis of wilt u een reservering maken? Wij staan u graag te woord op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur op telefoonnummer 0900-2446244 (€0,10 pm). Ook kunt u uw reservering maken door onderstaand formulier in te vullen.  

Bij het maken van een reservering is het noodzakelijk dat u tevens een kopie van uw paspoort opstuurt, dit kan zowel digitaal als per post. Digitaal kunt u dit doen naar info@metplusopreis.nl, o.v.v. Andalusië Belevingsreis September 2013. Per post kunt u dit doen naar:
Met Plus Op Reis
Amalialaan 126 H
3743KJ Baarn 

Wilt u voor meer dan 2 personen boeken, neem dan contact met ons op.    

Auteur 
 • Redactie