Fascinerend Vietnam

Getty Images

Maak kennis met één van de meest fascinerende landen van Zuidoost-Azië, Vietnam. U reist op comfortabele wijze van noord naar zuid. Het noorden kenmerkt zich door een schitterende natuur en uitgestrekte heuvels en berggebieden.

Deze reis wordt uitgevoerd door Incento BV

Getty Images

Proef de cultuur, maak kennis met diverse bevolkingsgroepen en geniet van de mooie landschappen tijdens deze inspirerende reis!
Vanuit Hanoi maakt u een excursie naar de bijzondere Halong Bay, die op de werelderfgoedlijst van Unesco staat. Via de stad Hue (waar veel paleizen, koninklijke tombes en pagodes te vinden zijn) en het pittoreske Hoi An reist u verder naar de bruisende miljoenenstad Ho Chi Minh City (voorheen Saigon), waar het klimaat tropisch is in vergelijking met het noorden van Vietnam. Het laatste deel van de reis is een ontspannen boottocht door de uitgestrekte Mekong Delta, één van de grootste rivierdelta’s ter wereld.

Reisprogramma

Dag 1: 7 november 2013  
Amsterdam – Hanoi      
-/-/-

Vanuit Amsterdam vliegt u met Cathay Pacific (met een overstap in Hong Kong) naar Hanoi in het noorden van Vietnam.

Dag 2: 8 november 2013  
Hanoi        
-/-/D

In de loop van de ochtend aankomst op het vliegveld van Hanoi met aansluitend transfer naar uw hotel. U verblijft in het Prestige Hotel**** Hanoi.

De middag is ter vrije besteding. Diner in een lokaal restaurant.
Overnachting in het hotel.

Dag 3: 9 november 2013  
Hanoi        
O/L/D

Ontbijt in het hotel. Vandaag heeft u de gelegenheid om de Frans-koloniale hoofdstad Hanoi verder te verkennen. U maakt een stadstour langs o.a. het Ho Chi Minh Mausoleum, de One Pillar Pagoda en de Tran Quoc Pagoda. Vervolgens bezoekt u het Vietnam Museum of Ethnology. Lunch in een lokaal restaurant.

’s Middags maakt u tijdens een stadsrondit per rickshaw, een fietstaxi, kennis maken met de bruisende stad Hanoi (duur ca. 1 uur).

Getty Images

Tevens heeft u tijd om alvast wat rond te kijken in de oude stad (Old Quarter) met de vele winkeltjes en ambachten. Verder bezoekt u de Ngoc Son Tempel, gelegen aan het Hoan Kiem Meer. Aan het begin van de avond kunt u een professionele ‘water puppet show’ bijwonen, een traditionele Vietnamese kunstvorm die al meer dan 1000 jaar oud is.

Diner vindt plaats in een lokaal restaurant.
Overnachting in het hotel.

Dag 4: 10 november 2013 
Hanoi – Bat Trang – Dinh Bang – Dong Ho – Halong   
O/L/D

Ontbijt in het hotel.
Na het ontbijt rijdt u naar Bat Trang, het plaatsje dat bekend staat om de wereldberoemde keramieken. Generatie op generatie wordt de keramiekkunst doorgegeven. Vervolgens bezoekt u de Quan Ho gemeenschap. Bij aankomst verkent u per paard en wagen het dorpje Dinh Bang en de Do Tempel. Hier kunt u genieten van folkloristische liederen en dansen.

Getty Images
Na de lunch reist u verder naar Halong Bay. Onderweg bezoekt u het schildersdorpje Dong Ho, één van de laatste plekken waar nog altijd hout uitgesneden wordt om schilderijen te maken (stempelkunst).

Na aankomst in Halong Bay kunt u inchecken in uw hotel, het Novotel Halong Hote****. Diner en overnachting in het hotel.

 

 

 

 

 

Dag 5: 11 november 2013 
Halong – Hanoi - Hue      
O/L/-

Ontbijt in het hotel.
Na het ontbijt stapt u aan boord van een privé junk voor een 4-uur durende cruise door het mystieke Halong Bay.
Geniet van het prachtige uitzicht op de grillige kalksteen-formaties die overal te zien zijn. Af en toe stopt de boot bij mooie grotten, die u kunt bezichtigen. Bij goed weer is het mogelijk om een duik te nemen in het koele water van de Golf van Tonkin.

Getty Images

Aan boord kunt u genieten van een heerlijke seafood lunch.

De middag is ter vrije besteding.
Aan het eind van de middag transfer naar het treinstation van Hanoi, waar u aan boord stapt van de nachttrein naar Hué. De treinreis is echt een beleving! U verblijft in een 4-persoons soft berth compartiment. Aan boord wordt een diner box uitgereikt. Overnachting aan boord van de trein.

Dag 6: 12 november 2013 
Hué        
O/L/D

Ontbijt box aan boord van de trein.

In de ochtend komt u aan in Hué. U maakt een stadstour door deze voormalige hoofdstad van Vietnam. U maakt een boottocht op de serene Perfume River. Verder bezoekt u een dorpje waar de typische Vietnamese ‘Colonial Hats’ en wierookstaafjes gemaakt worden, u neemt een kijkje op de Dong Ba Markt en bezoekt de Thien Mu Pagode, gelegen op de oever van de rivier.

Getty Images

De lunch wordt geserveerd in een lokaal restaurant, waar u kennis maakt met de lokale specialiteiten.
Vervolgens bezoekt u de Imperial Citadel (UNESCO werelderfgoed), en het Mauseoleum van de Keizer Tu Duc, welke gebouwd is volgens de Feng Shui methode. Vervolgens transfer naar uw hotel, het Saigon Morin Hotel****.
Diner en overnachting in het hotel.


Dag 7:  13 november 2013  
Hué – Danang – Hoi An     
O/L/D

Ontbijt in het hotel.

Na het ontbijt is er een transfer naar Danang (via de Hai Van Pass). In Danang bezoekt u het Cham Museum en de Marble Mountains, waarna de route naar het pittoreske stadje Hoi An gaat. In de 17e en 18e eeuw was Hoi An een belangrijke haven voor de handel. Tegenwoordig staat het op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Er is een lunch geregeld in een lokaal restaurant.

In de middag vaart u over de Thu Bon Rivier met een onderweg een stop in een traditioneel dorpje dat bekend staat om zijn keramiek en tapijten.
In Hoi An verblijft u in het Palm Garden Hotel****. Diner en overnachting in het hotel.

Dag 8: 14 november 2013  
Hoi An         
O/L/D

Ontbijt in het hotel.
Na het ontbijt maakt u een stadstour door Hoi An. U bezoekt het Old Quarter. Wandel door de oude stad en ontdek zijn schatten. Tot slot bezoekt u een dorpje dat bekend staat om het maken van prachtige lantaarns, waar u zelf leert hoe u zo’n lantaarn maakt.
Lunch in een lokaal restaurant.

De middag is ter vrije besteding. Zo kunt u zelf de stad verder verkennen of gebruik maken van de faciliteiten van het hotel. Diner in een lokaal restaurant. Overnachting in het hotel. 
   
Dag 9: 15 november 2013 
Hoi An        
O/L/D

Ontbijt in het hotel.

Na het ontbijt wordt u opgehaald in uw hotel. U wandelt naar de markt, waar u de lokale sfeer ervaart met al zijn geuren, beelden en geluiden. Bij de kraampjes probeert u de ingrediënten te vinden die bij de kookworkshop gebruikt gaan worden. Per fiets gaat u naar Tam Tam Café Restaurant, waar u meer te weten komt over de lokale specialiteiten van Hoi An en een aantal bekende gerechten in Vietnam. Tijdens de kookworkshop worden u de kneepjes van het vak geleerd. Naast demonstraties van de chef, heeft u zelf volop gelegenheid om te helpen bij het bereiden van de gerechten. Een geweldige manier om de lokale cultuur te ervaren!

Getty Images

De lunch is in Tam Tam Café Restaurant, waarna u terug gaan naar uw hotel.
De middag is ter vrije besteding.

Diner in een lokaal restaurant. Overnachting in het hotel.

Dag 10: 16 november 2013 
Hoi An – Danang – Nhatrang     
O/L/D

Ontbijt in het hotel.
Na het ontbijt transfer naar de luchthaven van Danang voor de vlucht naar Nhatrang.
In Nhatrang transfer naar uw hotel, het Michelia Hotel****.

De lunch is in een lokaal restaurant. In de middag bezoekt u de Ponagar Cham Towers, de Hon Chong Rocks en de Long Son Pagoda. Verder wandelt u over de Cho Dam Markt. Diner en overnachting in uw hotel.


Dag 11: 17 november 2013  
Nhatrang       
O/L/-

Ontbijt in het hotel.
Na het ontbijt gaat u naar de haven van Nhatrang voor een boottocht naar het Tri Nguyen Aquarium en vissersdorpje en de omliggende eilanden.
De lunch wordt geserveerd op één van de eilanden: Co Se Tre Island.

De middag is ter vrije besteding, zodat u op eigen gelegenheid het plaatsje verder kunt verkennen. Diner op eigen gelegenheid. Overnachting in het hotel.


Dag 12: 18 november 2013 
Nhatrang – Phantiet      
O/-/-

Ontbijt in het hotel.
Na het ontbijt kunt u uitchecken en reist u naar Phantiet, waar u aan het begin van de middag aankomt. U verblijft in het Blue Ocean Resort****.


Na het inchecken is de rest van de dag ter vrije besteding. Geniet van het prachtige strand of ontspan bij het zwembad. Lunch en diner op eigen gelegenheid. Overnachting in het hotel.

Dag 13: 19 november 2013 
Phantiet       
O/-/-

Ontbijt in het hotel.
Deze dag is geheel ter vrije besteding. Geniet van de faciliteiten die het resort te bieden heeft!
Lunch en diner op eigen gelegenheid. Overnachting in het hotel.

Dag 14: 20 november 2013 
Phantiet – Ho Chi Minh City     
O/L/D

Ontbijt in het hotel.
In de ochtend gaat u naar Ho Chi Minh City, het voormalige Saigon. Aan het begin van de middag arriveert u in Ho Chi Minh City, waar u kunt inchecken in uw hotel, het Novotel Saigon Center Hotel****.


Getty Images
Lunch in een lokaal restaurant. Na de lunch kunt u middag de bruisende stad verkennen. U maakt een stadstour door de ‘Old Colonial Residential Quarter’ en bezoekt daar o.a. het oude ‘Hotel de Ville’ (stadhuis), het Opera House, de Notre-Dame kathedraal (gebouwd in de 19e eeuw), het in Franse stijl gebouwde hoofdpostkantoor en komt u langs het Reunification Palace (waar op 30 april 1975 de Vietnamoorlog ten einde kwam).

Diner in een lokaal restaurant. Overnachting in het hotel.


Dag 15: 21 november 2013 
Ho Chi Minh City en omgeving    
O/L/D

Ontbijt in het hotel.

’s Ochtends brengt u een bezoek aan de indrukwekkende tunnels van Cu Chi, een uitgebreid ondergronds netwerk van meer dan 250 km, dat tijdens de Vietnam oorlog gebouwd is door de Viet Cong. Aan het einde van de middag transfers naar het hotel in Ho Chi Minh City.

Lunch in een lokaal restaurant.

In de middag bezoekt u het War Remnants Museum en gaat u naar Cho Lon en de bruisende Binh Tay Markets. Aan het eind van de middag komt u langs de Thien Hau Pagoda.

Diner in een lokaal restaurant. Overnachting in het hotel.

Dag 16: 22 november 2013 
Ho Chi Minh City – Cai Be – Vinh Long – Can Tho  
O/L/D

Ontbijt in het hotel.

Vandaag verlaat u Ho Chi Minh City en reist u verder naar Cai Be in het hart van de Mekong Delta. Bij aankomst gaat u aan boord van een ‘sampan’ voor een bootreis door de Mekong Delta en de uitgestrekte kanalen richting Vinh Long. U bezoekt onder andere een oud koloniaal huis, een fabriekje waar popcorn van rijst gemaakt wordt en u proeft lokale gerechten tijdens de lunch. In de middag gaat de reis verder naar Can Tho, de grootste stad in de Mekong Delta. U verblijft in het Victoria Can Tho Resort met een prachtige koloniale architectuur.


Victoia Can Tho Resort****
Het enige luxe hotel in het centrum van de Mekong Delta; het Victoria Can Tho Resort combineert de koloniale architectuur mer de natuurlijke schoonheid van de Hau River. Het hotel is omgeven door tuinen met een overvloed aan tropische planten. In totaal zijn er 92 kamers, die alle uitgerust zijn met een houten vloer, authentieke Vietnamese decoratie en balkon met uitzicht op de rivier, zwembad of tuin. Overnachting in Victoria Can Tho Resort.

Dag 17: 23 november 2013 
Can Tho – Ho Chi Minh City     
O/L/D

Ontbijt in het hotel.

Getty Images
Na het ontbijt gaat u per sampan naar de ‘floating market’ van Cai Rang en de ‘fruit garden’ Ba Cong, waarna u nog een bezoek brengt aan het Binh Thuy Ancient House (meer dan 100 jaar oud). Aanschouw het dagelijkse leven op het platteland en bewonder de weelderige tropische vegetatie langs de oevers van de rivieren en kanalen. Ervaar zelf de hectiek van de lokale markt van Can Tho.

De lunch wordt geserveerd bij de Phuoc Long Pagode. Deze pagode is gelegen in het centrum van het stadje My Tho en is naast de grote collectie antieke voorwerpen ook bekend om de voortreffelijke bereiding van vegetarische gerechten door de monniken.

Daarna rijdt u terug naar Ho Chi Minh City, waarbij u onderweg nog een bezoek brengt aan de prachtige Cao Dai tempel. Laat in de middag komt u aan in Saigon, waar u logeert in Novotel Saigon Center Hotel.

Diner in een lokaal restaurant. Overnachting in het hotel.


Dag 18: 24 november 2013 
Ho Chi Minh City – Amsterdam    
O/-/-

Ontbijt in het hotel.
Tot aan het vertrek is de gehele dag ter vrije besteding. In de middag transfer naar het vliegveld van Ho Chi Minh City voor de vlucht naar Hong Kong, waar u overstapt op de vlucht naar Amsterdam.

Dag 19: 25 november 2013
Amsterdam        
-/-/-

’s Ochtends vroeg aankomst op Schiphol.

O = Ontbijt      L = Lunch    D = Diner         

Einde programma.

Voor meer informatie over Vietnam klikt u hier

Vertrek- en reisinformatie

Reisdatum: 7 – 25 november 2013
Reissom: € 3.425,- per persoon op basis van een gedeelde tweepersoonskamer.
Toeslag éénpersoonskamer: op aanvraag

Minimaal 20, maximaal ca. 25 personen

Bovengenoemde reissom is gebaseerd op een minimale deelname van 20 personen en onder voorbehoud van wijzigingen.


Inbegrepen in de reissom:

 • Retourvlucht met Cathay Pacific in Economy Class, Amsterdam-Hanoi // Saigon-Amsterdam met overstap op Hong Kong airport*
 • Huidige luchthavenbelastingen en brandstoftoeslagen**
 • Binnenlandse vlucht met Vietnam Airlines (Danang-Nhatrang), inclusief huidige luchthavenbelastingen en brandstoftoeslagen**
 • 15 overnachtingen in een tweepersoonskamer in de aangeboden 4-sterren hotels (of gelijkwaardig), inclusief ontbijt
 • 1 overnachting aan boord van de nachttrein van Hanoi naar Hué op basis van 4 bedden per compartiment, bezet door 4 personen)
 • 13 x lunch en 13 x diner, zoals vermeld in het programma
 • Alle transfers per privé touringcar met airconditioning conform programma
 • Genoemde excursies onder begeleiding van Engelssprekende gidsen conform programma
 • Privé boottochten in Nha Trang, Hué, Hoi An en in de Mekong Delta
 • Entreegelden conform programma
 • Nederlandssprekende reisbegeleiding gedurende de reis
 • Reisgids Vietnam

Niet inbegrepen in de reissom:

 • Reis- en/of annuleringsverzekering (desgewenst door Incento af te sluiten)
 • Visum Vietnam (paspoort dient bij aankomst in Vietnam nog minimaal 6 maanden geldig te zijn); Incento is u graag van dienst bij het aanvragen van het visum
 • Lokale vertrekbelastingen (ter plaatse contant te voldoen)
 • Bagageafhandeling op de luchthavens en in de hotels
 • Overige maaltijden en dranken
 • Optionele excursies en/of activiteiten
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)


** De luchthavenbelastingen en brandstoftoeslagen zijn aan verandering onderhevig en kunnen op moment van ticketing aangepast worden.

Incento BV is lid van de ANVR en is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) en de Stichting Calamiteitenfonds Reizen. 

Meer informatie of reserveren

Wilt u meer informatie over deze reis of wilt u een reservering maken? Wij staan u graag te woord op werkdagen van 09.00-17.00 uur via telefoonnummer 0900-2446244 (€0,10 p/m). Ook kunt u uw reservering maken door onderstaand formulier in te vullen.

Wilt u voor meer dan 2 personen boeken? Neem dan contact met ons op. 

Auteur 
 • Redactie