Nieuw stripalbum Asterix & Obelix

Sinds 2013 verscheen er geen stripreeks meer van de Gallische helden Asterix & Obelix. Maar er is goed nieuws voor de fans, want een kersverse serie ligt nu in de schappen.

Nieuwe personages

Het stripalbum heeft de titel 'De Papyrus van Caesar'. Het verhaal speelt zich nu af in de informatiewereld en kent nieuwe personages, maar liefst acht stuks. Zo is er journalist Doublepolemix, een personage gebaseerd op klokkenluider Julian Assange van Wikileaks. Hij vervult een grote rol in de nieuwe stripreeks.

2,5 miljoen exemplaren

De Papyrus van Caesar is het tweede album van auteur Jean-Yves Ferri en tekenaar Didier Conrad. Het verschijnt precies twee jaar na 'Asterix bij de Picten', dat een regelrecht succes was. Tekenaar Albert Uderzo werkte in 2013 voor het eerst niet mee aan een stripalbum over Asterix & Obelix. Toch werden er in Frankrijk meer dan 2,5 miljoen exemplaren van verkocht, in Nederland ongeveer 200.000.

7.500 verkooppunten

Alle exemplaren van Asterix De Papyrus van Caesar voor de Nederlandse en Belgische markt liggen klaar voor verspreiding. Een hele operatie aangezien alle exemplaren in één dag worden uitgeleverd naar bijna 7.500 verkooppunten in Nederland en België.

Films

De verhalen van het Gallische heldenduo werden ook vertaald naar het witte doek. Net als in de stripboeken zijn hun grote vijanden natuurlijk Caesar en de Romeinen.

Bron(nen):