Nieuw tv-programma Hella van der Wijst

Presentatrice Hella van der Wijst maakt iedere maand een wandeling met iemand die ze interviewt voor haar eigen rubriek in Plus Magazine. Ze krijgt een nieuw programma op NPO 2.

Inspireren

Als velen nog slapen zijn er ook wakkere geesten. Mensen die niet alleen dromen, maar ook doen. Idealisten die iets willen realiseren, een nieuwe weg inslaan. Hella van der Wijst interviewt in het kersverse programma De Nieuwe Dag (IKON) mensen die met hun doorzettingsvermogen, lef en ideeën anderen kunnen inspiren.

"Mijn eerste gast is de meest invloedrijke duurzame Nederlander, Marjan Minnesma van Urgenda", zegt de presentatrice. "Zij gaat 520 kilometer naar de klimaattop in Parijs wandelen, waar NPO dagelijks verslag van zal doen."

Zonsopgang

Iedere aflevering begint ook letterlijk met een zonsopgang. Soms mistig of bewolkt, soms verrassend helder. Hella van der Wijst voert een persoonlijk gesprek met verschillende gasten, over hoe elke zonsopkomst het begin kan zijn van een nieuwe wereld. "Iedereen is enorm gecharmeerd van zonsondergang. Overal plaatsen mensen foto's ervan terwijl een zonsopgang net zo mooi is", aldus de presentatrice.

Onderwerpen van gesprek tijdens de afleveringen zijn mens, natuur, duurzaamheid, kunst en cultuur. Vooral het thema 'samenleven' zal veelvuldig terugkeren in het programma. De gesprekken duren bijna een halfuur. 

Een plan

"In De Nieuwe Dag gaan we op zoek naar mensen met een uitzicht, een plan", vervolgt Hella. "Praktische idealisten, zo noem ik ze graag. Mensen die zin hebben in een nieuwe dag, elke keer weer. Het programma typeert deze frisheid en kan anderen hopelijk inspireren."

De Nieuwe Dag: een wake-up call om de nieuwe week geïnspireerd te beginnen. Vanaf 25 oktober elke zondag- op maandagnacht, rond de klok van 0.00 uur op NPO 2. Er wordt herhaald op maandag om 16.15 uur.

Wandelen met Hella in Plus Magazine.