Rondje kop van Noord-Holland

De stevige fietsronde door West-Friesland en de Kop van Noord-Holland begint in het oude Zuiderzeestadje Enkhuizen. Als u op tijd arriveert kunt u nog even het fraaie Zuiderzee museum of de Koepoort bekijken. Ook is het gezellig zitten aan de haven of winkelen in de nauwe straatjes.

Deze fietsvakantie wordt uitgevoerd door Fietsrelax - een produkt van de Fietsvakantiewinkel-Nijmegen

Bij deze reis fietst u over de dijk naar nog zo\'n mooi zuiderzeestadje Medemblik, met het Kasteel Radbout. Dan volgt de tocht langs de rand van het voormalige Wieringermeer. U fietst door het glooiende eiland Wieringen en lands de bollenvelden. Door de duinen, over de Hondsbossche Zeewering. Landinwaarts komt u uit bij Alkmaar, wat zeker een bezoekje waard is.

Missing media-item.

 

Routekaart

 

Missing media-item.


Klik op de afbeelding voor een vergroting

 

Programma van-dag-tot-dag

Dag 01 Aankomst Enkhuizen
Als u op tijd arriveert kunt u nog even het fraaie Zuiderzeemuseum of de Koepoort bekijken. Ook is het gezellig zitten aan de haven of winkelen in de nauwe straatjes. Tijd genoeg om rustig de eerste overnachtingplaats van uw fietsvakantie te bezoeken.

 

Missing media-item.


 
Dag 02 Rondrit Enkhuizen (ca. 20 - 50 km)
Aan de hand van de knooppunten maakt u een rondrit door het achterland van Enkhuizen. Het flexibele knooppuntensysteem geeft u de mogelijkheid om de afstanden eenvoudig aan te passen naar uw wensen. Wilt u nog wat langer fietsen dan maakt u er zo nog een rondje bij.

 

Missing media-item.


 
Dag 03 Enkhuizen - Den Oever (ca. 45 km)
U fietst over de dijk naar nog zo'n mooi Zuiderzeestadje Medemblik, met het Kasteel Radbout. Dan volgt de tocht langs de rand van het voormalige Wieringermeer. Er zijn ver gevorderde plannen om grote delen van de polder weer terug te geven aan het water. U fietst langs de polders naar Den Oever wat ligt vlakbij de Afsluitdijk.

 

 

Missing media-item.


 
Dag 04 Den Oever - Alkmaar (ca. 69 km)
Via het glooiende eiland Wieringen fietst u rond het Amstelmeer en komt u in de bollenvelden rond Anna Pauwlona. De route brengt u tot aan de Noordzeekust bij Callantsoog. Daarna door de duinen bij petten, over de Hondsbossche Zeewering en door het mooie duingebied van Schoorl naar Egmond. Tot slot fietst u landinwaarts door de oude binnenstad van Alkmaar.

 

 

Missing media-item.


 
Dag 05 Rondrit Alkmaar
D.m.v. het knooppuntensysteem maakt u een rondrit door het achterland van Alkmaar, dichtbij het strand. Het flexibele knooppuntensysteem geeft u de mogelijkheid om de afstanden eenvoudig aan te passen naar uw wensen. Beroemd is natuurlijk de Kaasmarkt waar de kaasdragers in het toeristen seizoen hun kunsten laten zien Natuurlijk kunt u ook een dagje winkelen in deze gezellige stad.

 

 

Missing media-item.


 
Dag 06 Alkmaar - Enkhuizen (ca. 58 km)
De laatste dag brengt de route u vanuit Alkmaar weer richting het IJsselmeer. Dan gaat het noordwaarts langs de Hoornsche Hop naar wederom een fraai Zuiderzeestadje, Hoorn. Het Westfriesmuseum is een must voor de liefhebbers van maritieme geschiedenis. Dan door naar Enkhuizen waar uw arrangement eindigt.

 

 

Missing media-item.

 

 

Accommodaties

 

Missing media-item.

 

EnkhuizenHotel die Port van Cleve is een gezellig hotel in het centrum van Enkhuizen en tegelijkertijd aan de haven. Het treinstation is op vijf minuten lopen. Het hotel heeft 24 kamers die door de historie van het pand elk een eigen karakter hebben. Het pand doet al zeker 150 jaar dienst als hotel-restaurant. Door de jaren heen is er natuurlijk veel veranderd, maar de karakteristieke sfeer is altijd bewaard gebleven. Buiten een heerlijk terras met uitzicht over de haven en binnen een eigentijds grand-café en uitstekend restaurant.

 

 

 

Missing media-item.

 

Den OeverHotel Restaurant Oeverdijk staat voor een verblijf in een sfeervolle ambiance met een zee van mogelijkheden. Via de ruime entree komt u bij de receptie waar u vriendelijk wordt verwelkomd. Het Hotel Restaurant Oeverdijk beschikt over 28 kamers. Alle kamers beschikken over toilet,douche-bad en kabeltelevisie. Op de kamers is er gelegenheid tot het zetten voor thee en koffie. Het hotel beschikt ook over een fietsenstalling.

 

 

 

Missing media-item.

 

Alkmaar Golden Tulip Hotel Alkmaar is een modern hotel, gelegen op de ideale locatie aan de randweg van Alkmaar. Golden Tulip Hotel Alkmaar beschikt over 76 stijlvolle en ruime kamers. De klassieke uitstraling van het hotel, vindt u ook terug in de hotelkamers. De hotelkamers zijn voorzien van alle gemakken. Het hotel heeft de beschikking over een exclusief beautycentrum. Er is de mogelijkheid om binnen het hotel uit 3 restaurants te kiezen. De restaurants die zich in het hotel bevinden hebben ieder een eigen specifieke keuken.

 

 

Vertrek- en prijsinformatie

Reisdata  
01 april 2011 - 31 oktober 2011    
    
Prijzen
€385 p.p.
op basis van eigen vervoer en eigen fiets
 
toeslag 1-persoonskamer: €115
toeslag halfpension: €115
toeslag huurfiets: €60 

Bijzonderheden  
Het is mogelijk uw auto nabij het hotel te parkeren

Praktische info
Niveau: 1
Aantal sterren: ***/****
Parkeren: Gratis bij het station, 5 min lopen
Afstand Utrecht startplaats Enkhuizen: 100 km
Trein: CS Enkhuizen
Verzorging: Logies/ontbijt, halfpension optioneel
Verhuur E-bike: Mogelijk

Inbegrepen

 • Overnachtingen op tweepersoonskamer   
 • Ontbijt     
 • Toeristisch informatiepakket   
 • Nederlandstalige routebeschrijving     
 • Kaartmateriaal     
 • Bagagevervoer

Niet inbegrepen

 • Heen- en terugreis     
 • Lunch   
 • Diner (optioneel)   
 • Fietshuur   
 • Verzekeringen    
 • Toeristenbelasting per persoon per dag  ca.  €1 - € 2

Deze fietsreis boeken?

Bel 0900 244 62 44 (€0,10 pm) bereikbaar op werkdagen van 09.00 - 17.00 uur, mail naar info@metplusopreis.nl of reserveer direct online!

 

Deze fietsvakantie wordt uitgevoerd door Fietsrelax - een produkt van de Fietsvakantiewinkel-Nijmegen

Bekijk ook al onze andere fietsreizen op www.plusonline.nl/fietsreizen

 

Auteur 
 • Redactie