Zo rekent u af met rode aanslag

Als we na het eten nog wat over hebben, gaat dit vaak van de pan naar een plastic of Tupperware bakje, om het makkelijk te kunnen bewaren. Maar als er rode saus in het spel is, kan schoonmaken een tijdrovende klus worden. Met deze tips krijgt u de rode aanslag snel weg.

Om van de rode waas af te komen, is een vaatwasser of grondige schrobbeurt niet altijd voldoende. Het betekent niet dat het bakje nu onbruikbaar is, maar het ziet er natuurljk vies uit. Er is echter een truc voor om het weg te krijgen.

Wie een kliekje overheeft, hevelt dit kliekje vanuit de pan vaak over in een bakje om het zo makkelijker te kunnen bewaren. Wil je iets met een rode saus bewaren? Dan blijft er na gebruik vaak een rode aanslag achter in je bakje. Het in de vaatwasser stoppen of afwassen is helaas niet altijd voldoende om van die rode waas af te komen.

Gelukkig betekent dat niet dat het onmogelijk is om je bakje weer helemaal schoon te krijgen.

Dit heeft u nodig:

Flinke dosis afwasmiddel
3-4 eetlepels suiker
5 grote ijsblokjes
Water

Doe de eetlepels met suiker in het bakje met de rode waas. Schenk er afwasmiddel overheen en voeg de ijsblokjes toe. Schenk een laagje water in het bakje, zodat de ijsblokjes grotendeels onder water komen te staan. Schud nu het bakje met alle inhoud voorzichtig heen en weer zodat alles kan mengen. Laat het bakje staan tot het ijs is gesmolten.

Leeg het bakje, was hem af. In veel gevallen zal de rode waas helemaal zijn verdwenen!

Plan B

Heeft het niet gewerkt? Er is nog een alternatieve methode.

Vul het bakje met warm water, een beetje afwasmiddel en in stukjes gescheurde keukenrol. Voeg eventueel wat citroensap toe. Vervolgens schudt u 45 seconden tot een minuut hard met het bakje. Ook dit kan de rode waas minder laten worden of zelfs laten verdwijnen.

Bron: Kookfans.nl