De parels van Zutphen

Nu is het wel weer even welletjes geweest met al die hippe hotspots in de Randstad. De afgelopen maanden gingen we van Amsterdam Noord tot de Thaise toppers in Den Haag en van historisch Delft tot zonnige terrassen in Rotterdam. In deze top 5 neem ik u mee naar het oosten des lands.

Keer op keer als ik met mijn vriend naar zijn ouderlijk huis in Zutphen ga, realiseer ik me in wat een prachtige stad hij is opgegroeid. De ruimte en de vrijheid van de IJssel en de warme gastvrijheid die je voelt in het authentieke centrum maken deze Hanzestad uniek. En dan heb ik het nog niet eens over de indrukwekkende hoeveelheid terrassen en stijlvolle restaurants! Bent u benieuwd naar de culinaire parels van Zutphen? Bestudeert u dan aandachtig onderstaande lijst.

  1. By Chiel
  2. Galantijn
  3. De Gelaarsde Kat
  4. Chapoo!
  5. Sultani

By Chiel
In de keuken van Chiel wordt gewerkt met seizoensproducten, de allerbeste vis en het meest smaakvolle vlees. En dat gebeurt met passie en op ambachtelijk klassiek Franse wijze.

Galantijn
Tafelen is een kunst. Eentje die ze bij Galantijn meesterlijk beheersen! In een aangename huiskamersfeer omlijsten wisselende exposities het decor en is het heel prettig dineren. Hier proeft u de kenmerkende warme sfeer van het restaurant en de creativiteit van de keuken. Er wordt gewerkt met ambachtelijke producten die de chef vervolgens transformeert naar tongstrelende gerechten. Werpt u ook vooral een blik op de rijke wijnkaart, want hierna is uw diner pas echt compleet!

De Gelaarsde Kat
De Gelaarsde Kat is een stukje laagdrempeliger dan de twee bovengenoemde restaurants. Een tijd geleden kwam men hier vooral voor de saté en spareribs, maar tegenwoordig bent u bij dit fijne adresje in de Turfstraat aan het juiste adres voor onder andere zalmlasagne, entrecôte en botermals lamsvlees. Uiteraard staan de klassiekers ook nog steeds op de kaart. Neemt u plaats in een van de gezelligste restaurants van Zutphen en geniet u van een zorgeloze avond met uw tafelgenoten!

1 Reactie

Door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 27-8-2019 - 16:11

Jan van de krent Italiaan geworden
Schultenhues is bij Chiel geworden