De leukste sinterklaasspelletjes op internet en aan tafel

Getty Images

Er zijn allerlei manieren om Sinterklaas te vieren. Deze spelletjes voor op de computer en in de woonkamer maken het feest van Sint en Piet nog iets beter.

Minipret

De website www.minipret.nl bevat allerlei eenvoudige, maar grappige sinterklaasspelletjes. Zo kun je als bezoeker fietsen over de gladde daken, 'stunten' met de stoomboot, cadeautjes inpakken, het paard Amerigo verzorgen of pepernoten bezorgen. En dit is nog maar een klein deel van alle spellen met Sinterklaas op deze website.

Getty Images

De Club van Sinterklaas

Het televisieprogramma 'De Club van Sinterklaas' is al jaren enorm populair onder kinderen. De makers hebben daarom ook een website ontwikkeld, waarop kinderen allerlei sinterklaasspelletjes kunnen doen. Het gaat hier vooral om leerzame en behulpzame varianten, zoals galgje, een geheugenspel, gedichtenhulp, een tekenplaat en het letterspel. Eerder gaf Plus een overzicht van de leukste sinterklaasapps, waar ook de app van De Club van Sinterklaas tussen staat.

Getty Images

Verzamelplek

Vervolgens zijn er nog de websites www.spel.nl, www.spelletjes.nl en www.spelletjesoverzicht.nl die allerlei sinterklaasspelletjes op internet verzamelen. Hier staan dus ook games tussen van De Club van Sinterklaas en Minipret.

Getty Images

Dobbelspel

Om pakjesavond nog net iets verrassender en leuker te maken, kennen we het Dobbelspel. Aan het aantal ogen zit een aparte regel verbonden: de ene keer moet je de dobbelstenen doorgeven, de andere keer mag je nog eens gooien en als je geluk hebt krijg je zelf een cadeautje. Een eenvoudig, maar leuk spel om op een eerlijke manier de pakjes uit te pakken. De regels bij het dobbelen, hoe zat het ook al weer?

Getty Images

Het Grote Sinterklaasspel

Ten slotte is er 'Het Grote Sinterklaasspel'. Dit is een wat moeilijkere variant voor kinderen vanaf twaalf jaar, met een dobbelsteen, 53 speelkaarten en een timer. Het spel heeft drie rondes en duurt ongeveer een uur; vooral geschikt voor de geduldigen onder ons! Lees hier wat de regels zijn van Het Grote Sinterklaasspel.

Getty Images

Gouden tips om een mooi sinterklaasgedicht te schrijven. Behoefte aan cadeautips voor de feestdagen? Dit is het speelgoed van het jaar 2015.