Stelling van de week

Stelling van de week
Hier vindt u iedere week een nieuwe stelling.
-
Stelling: De fietshelm moet worden verplicht voor 60-plussers op de e-bike
De helmplicht kan het aantal verkeersdoden per jaar drastisch verlagen, dat stelt de verkeersveiligheidsadviseur van het kabinet. Als iedere fietser een helm zou dragen, dan kan dat zeker 80...
-
Stelling: ik vind het prettig dat er tegenwoordig een grote variatie is in granen
Spelt, gierst, quinoa, teff, freekeh, kamut of amarant: de keuze is groot als je eens een alternatief graan op tafel wilt zetten. Je kunt er verrassend veel mee en ze zijn nog gezond ook.
-
Stelling: ik ben dagelijks actief op Facebook en/of Instagram
Ondanks kritische geluiden blijven Facebook en Instagram populair. In het afgelopen jaar waren ruim 10 miljoen Nederlanders actief op Facebook en bijna 6 miljoen Nederlanders op Instagram.
-
Stelling: Ik slaap (bijna) nooit langer dan 7 uur per nacht
Een goede nachtrust is cruciaal voor gezonde hersenen. Uit onderzoek blijkt dat ons geheugen en onze concentratie zelfs na een paar nachten slecht slapen, al verslechteren. En een chronisch...
-
Stelling: moet er een coronatoegangsbewijs komen?
Het kabinet denkt aan de invoering van een coronatoegangsbewijs bij allerlei uitgaansgelegenheden, kunst- en cultuurvoorstellingen en in de horeca. Minister de Jonge van Volksgezondheid vindt het...
-
Stelling: Als de situatie zich voordoet, ben ik bereid om als mantelzorger in het verpleeghuis mijn steentje bij te dragen
Steeds meer verpleeghuizen vragen familieleden om bij te springen. Bijvoorbeeld om het bed te verschonen of om te helpen bij het douchen of bij de maaltijden.
-
Stelling: ik eet minstens 1 keer per maand Indonesisch, bijvoorbeeld nasi, bami of saté
Van saté en pindasaus tot een feestelijke rijsttafel: de Nederlands-Indische keuken is geliefd in Nederland. En het is niet alleen heel lekker, maar vaak ook gezond.
-
Stelling: ik eet dagelijks yoghurt of kwark
Yoghurt als ontbijt is heel gewoon, maar yoghurt bij de warme maaltijd? Het klinkt misschien gek, maar als je eenmaal ontdekt hebt hoe lekker gerechten worden van yoghurt of kwark, ben je om.